
Doporučené párování:




Cava Giró Ribot AVANT Barrique
Cava Giró Ribot AVANT barrica
Odrůdy: 45% Xarel·lo 45% Chardonnay 10% Macabeo
Celková produkce 10.000 lahví
Alkohol 12.5 %
Kyseliny 4,0 g/l; Celkový cukr 6 g/l
Sklizeň probíhá ručně do 20 kg plastových beden od poloviny srpna do konce září. Hrozny pochází nejstarších původních vlastních vinic vinaře v Can Bas, stáří vinic je 30-50 let a produkce je omezená. Vyrobeno s velkou péčí za pomocí nejnovějších technologií. Hrozny jsou odstřapeny a následně proběhne kriomacerace pro získání primárních aromat hroznů. Kvašení jedné části probíhá v nerezových tancích při velmi nízkých teplotách, 12-14 ° C, za účelem získání plného potenciálu sekundárních vůní. Druhá část kvasí v nových barikových sudech z francouzského a balkánského dubu. Následně víno leží na kalech a týdně se promíchává - battonage. Po zcelení víno prochází druhou fermentaci v láhvi - tradiční metodou po dobu 18-24 měsíců.
Žlutá slámová barva se zelenými odlesky. Jemné bublinky tvoří krásnou korunku. Ve vůni náznaky zralého ovoce, hrušky a jablečného koláče v harmonii s tóny jarních květin. V druhé fázi cítíme nazrálé tóny s vůní vanilky, křížal, cukroví a jemný toustový nádech. Výrazně strukturované, intenzivní a příjemně plné. Dlouhá dochuť s jemným nádechem dubu.
Plnost a vícevrstvý projev této cavy umožňuje perfektní souhru s nejlahodnějšími a propracovanými pokrmy od předkrmu až po dezert. Ideální překvapení pro zvláštní příležitosti. Teplota podávání 6 - 8 °C