0
     

Košík je prázdný

Bodegas Peciña - Španělsko

pecina-1611094228.jpg
Historie
Bodegas Hermanos Peciña založil v roce 1992 Pedro Pecina Crespo, spolu se svými třemi dětmi, z malého výrobního vinařství. V roce 1997 byl slavnostně otevřen nový závod, který již začal vyrábět vína Crianza, Reserva a Gran Reserva. Zkušenosti, které v minulosti Pedro nabyl při zpracování hroznů a výrobě vína, mu umožnily realizovat projekt, který pod jeho dozorem řídí jeho děti a zeť. Vinařství má 50 hektarů vlastních vinic, výrobní kapacitu na zpracování 1.000.000 kilogramů hroznů, 3500 dubových sudů umístněných ve dvou podzemních halách a podzemní prostor na stárnutí 500 000 lahví.

Oblast
Půda našich vinic, vápnité hlíny, typické pro tuto oblast, nám umožňuje získat vysoký extrakt glycerinu, který je velmi důležitý pro naše vína, protože dává vínům hebkost a plnost. Dále pak nízký obsah draslíku pro dosažení dostatečné kyselosti. Mikroklima naší zeměpisné polohy, kterou tvoří pouze asi 40 čtverečných km a proudění vzduchu, dává našim vínům zásadní charakter - náš Severní Vítr, který působí proti škůdcům a hnilobě, počet hodin světla (v průměru 2800 hod/rok), perfektní srážky (500 mm za rok), které způsobují stres rostlinám nedostatkem vodních zdrojů, způsobuje, že hrozny jsou malé, ale s větší koncentrací barevných látek a cukrů.

Distribuce našich vinic v nadmořské výšce od 475 m do 600, nám umožňuje postupnou a rovnoměrnou sklizeň hroznů a zároveň využití výhod, že máme vinice přibližně ve stejné výšce. Od doby, kdy utrhneme první hrozen ve vinohradu, který se nachází nejníže, až po poslední v nejvyšší poloze, uplyne 25 dní, což je doba, po kterou trvá celé naše vinobraní.

Vinohrady
Bodegas Hermanos Peciña má 50 hektarů vlastních vinic v San Vicente de la Sonsierra a okolí. Naše vinice, všechny starší než 15 let, se nacházejí do 10 km od bodegy, což nám umožňuje dopravit hrozny ke zpracování ve velmi krátké době a tím předcházet oxidaci a případnému předčasnému kvašení. Ve všech vinicích jsou hlavy odrůdy Graciano, která nám pomáhá získat vína s vyšší koncentrací barvy. Tyto hlavy jsou rozptýleny mezi keři Tempranillo, proto všechny naše vína mají 2% odrůdy Graciano.

Tradiční výroba
Všechna naše vína jsou vyráběna pod pečlivým dohledem, od příjmu hroznů až do expedice. Máme systém, který nám umožňuje přesně sledovat pohyb každé láhve vína již z vinice a specifické hlavy, doby v sudech, přetáčení, lahvování a ležení v lahvích. Naše heslo při výrobě vína je: 'čistota, kontrola a pořádek', a to nám umožňuje vyrábět kvalitní výrobky, vždy s parametry, které garantizujeme. Sklizeň je selektivní podle vinic a odrůd. Hrozny se pečlivě vybírají a oddělují podle toho, jaké víno budeme vyrábět. Hrozny po příchodu ke zpracování se nejprve odstopkují. Stopky dávají vínu nahořklou vůni a chuť a to by nám komplikovalo výrobu. Hrozny se přečerpají do cisteren, kde začíná spontánní alkoholové kvašení, vyvolané vlastními kvasinkami hroznů a bez přídavku ušlechtilých kvasinek. Tím se zdůrazní charakter naší oblasti a jejího místa zrání, což dělá naše vína jedinečná a současně nám umožňuje, že každý ročník je velmi podobný tomu předchozímu. Při kvašení, kvasinky transformují cukr hroznové šťávy na alkohol. Tento proces je řízený chladicím systémem, který udržuje teplotu na 26ºC po dobu cca 15 dní. Pak následuje macerace dalších 7 dní za účelem získání větší extrakce barvy a větší struktury a plnosti vína.

Poté probíhá druhá fermentace po dobu 2 měsíců, tak zvané jablečno-mléčné kvašení, při které přechází kyselina jablečná na kyselinu mléčnou, která je jemnější a mnohem příjemnější v chuti. Udržením správné teploty nám umožňuje zachovat strukturu a barvu vína. Po sedimentaci kalů se víno stočí a přečerpá do dubových sudů, kde začíná proces stárnutí vína.

Rychlý kontakt

Jméno a e-mail jsou povinná políčka.