0
     

Košík je prázdný

Terras Gauda - Španělsko

gauda-1611134820.jpg
Terras Gauda, vinařství založené roku 1990 poblíž ústí řeky Miño v oblasti Guarda, patří mezi významné producenty vín v Rías Baixas. Jeho vini­ce leží ve výšce mezi 50 a 150 metry nad mořem. Tato poloha se vyznačuje výjimečným mikrokli­matem s mírnými teplotami, hojnými srážkami a jen vzácnými mrazy. To vše je ideální pro zrání vín s vysokým obsahem cukru a nižší kyselostí.

Pěstované odrůdy jsou na vinicích zastoupeny v následujícím poměru: 65% Albariño, 24% Caíño Blanco, 10% Loureiro a 1% Treixadura. Vinařství bylo založeno v roce 1990 a první ročníková produkce byla z hroznů místních pěstitelů a činila 37 000 lahví Terras Gauda ´9o. Ve stejném roce vinařství založilo vlastní vinice. V roce 1992 vinařství vyrobilo první víno 100% odrůdy Albariño – Abadia de San Campio. V roce 1993 se začalo produkovat víno Terras Gauda Black Label – první víno v oblasti Rías Baixas D.O., které bylo stařeno v dřevěných sudech. Vinařství tak dalo vzniknout novému vínu, které na rozdíl od ostatních charakteristických vlastností odrůdy nese i jemné aroma dřeva. Na začátku roku 2001 vinařství představilo nové víno – La Mar, první víno na světě, vyrobené pouze z odrůdy Caíño Blanco, které umožňuje vychutnat si jemnost a plnost této odrůdy. Zároveň je snahou o dosažení obnovy pěstování této vzácné odrůdy, která byla v této fázi na pokraji vymizení ze světa vinařství.

Bodegas Terras Gauda učinila významné kroky ve výzkumu, vývoji vína, ale i na poli prodeje. Zaměřuje se na národní i mezinárodní trh. V současné době produkuje 1,5 milionu lahví a prodává je ve více než 50 zemích světa. V současné době do skupiny Terras Gauda Group patří 3 vinařství z různých vinařských oblastí (Bodegas Terras Gauda - Rías Baixas, Viñedos y Bodegas Pittacum – Bierzo a Quinta Sardonia - Kastilie) a jeden podnik na zpracování zeleniny – konzervárna Rosaleira. Filosofie vinařství je vyvíjet a vyrábět unikátní vína s vlastní specifickou osobností, která navíc odpovídají těm nejvyšším standardům kvality.

Vinicím věnují nepřetržitou péči a kontrolu během celého cyklu růstu

Vinné kvašení probíhá pro každou odrůdu samostatně

Dokonale vyzrálé hrozny se sklízí ručně, oddělují se dle odrůdy a do vinařství se dopravují v malých bedýnkách nepřesahujících kapacitu 20 kg – zabrání tak poškození a předčasnému prasknutí hroznů

Snaží se vyváženě kombinovat využívání tradičních metod při výrobě vína s moderními prostředky a metodami

Nejen díky těmto zásadám dosahuje vinařství svých cílů a velkých úspěchů jak ve Španělsku, tak i po celém světě.

Rychlý kontakt

Jméno a e-mail jsou povinná políčka.