
Doporučené párování:






Ternero Blanco La Pera 2020
Hacienda El Ternero La Pera Blanco
48% Tempranillo Blanco + 26% Viura + 14% Garnacha Blanca + 12% Sauvignon Blanc
Toto vzácné cuvée pochází z vlastních vinic Haciendy El Ternero a vyrábí se v limitované edici 20.000 lahví. Odrůda Tempranillo Blanco vznikla přirozenou mutací její červené varianty. Dodnes ji pěstuje pouze malé množství vinařů a spíše se s ní setkáme v barrikové variantě. La Pera Blanco ovšem představuje potenciál této odrůdy i ve formě lehkého a svěžího vína. Hrozny pochází z mladších vinic vysázených v nadmořské výšce 680 m.
Aromatické odrůdy dodávají vínu svěží, ovocnou vůni a pojí se s komplexností Viury na patře. Každá odrůda se zpracovává samostatně, aby se získaly jednotlivé aromatické a chuťové profily již během kvašení v nerezových tancích.
Barva je zářivá, slámově žlutá s jiskrnými zelenými odlesky. Na nose je víno intenzivní, s vůní tropického ovoce, broskví, hrušek a citrusů. Svěží a hravé víno. Na patře vyvážené a dobře strukturované, s delší dochutí a dobře vyváženou kyselinkou. Doporučujeme podávat při teplotě 8–10 °C. Perfektně se hodí k tapas, rybám, plodům moře, rýži, pastě, zelenině a čerstvým sýrům.