0
     

Košík je prázdný

excelsus-mgn-2002150448.png

Doporučené párování:

untitled-artwork-03-1611092355.png
Ryby
untitled-artwork-02-1611092402.png
Plody moře
untitled-artwork-04-1611092409.png
Drůbež
untitled-artwork-05-1611092441.png
Charcuterie
untitled-artwork-01-1611092606.png
Dezerty

Cava EXCELSUS Gran Reserva Brut Nature MAGNUM 1,5l byl přidán do košíku

Zobrazit košík

Cava EXCELSUS Gran Reserva Brut Nature MAGNUM 1,5l 2006

2 411,-Kč
cena maloobchod
1 977,-Kč
cena e-shop pro registrované
 
- +

Giró Ribot EXCELSUS Gran Reserva Brut Nature Magnum
Ročíková Cava '“Millésime 2006”
Odrůdy: 60% Macabeo 30% Xarel·lo 10% Parellada
Celková produkce: pouze 300 lahví
Alkohol 12 %
Kyseliny: 4,0 g/l; Zbytkový cukr: 6,1 g/l

Sklizeň probíhá ručně do 20 kg plastových beden od srpna do konce září. Hrozny pocházejí z nejstarších původních vlastních vinic vinaře v El Pont, stáří vinic je 30-50 let a produkce je omezená. Tato cava byla vytvořena za pomocí nejlepších vinařských technik a maximální péče. Hrozny jsou odstřapeny a následně podléhají kryomaceraci pro získání primárních aromat hroznů. Mošt kvasí v nerezových tancích při velmi nízkých teplotách, 12-14 °C, po dobu několika dní. Následuje druhotná fermentace v lahvi tradiční metodou 'Champenoise'. Pro tohle šumivé víno se používají vybrané kvasinky s vysokým potenciálem pro autolýzu, což je proces, který pomůže ve víně vytvořit sametovou texturu, která hladí při pití na patře. Cava poté takto stárne na kalech v tichosti sklepa po dobu neuvěřitelných 100 měsíců!

Bledá, slámově žlutá barva se zlatavými a odlesky a zeleným podtónem. Jemné a konstantní perlení s elegantním řetízkováním. Výrazné toastové aroma po dlouhém zrání se postupně spojuje s tóny vlašských a piniových oříšků s nádherným dotekem sušeného ovoce a květového medu. Vynikající vůně sušených bylin a květů, heřmánku a fenyklu s překvapivou svěžestí. Dobře vyvážená, strukturovaná a jedinečná cava. Dlouhé stárnutí vytváří vynikající krémový a sametový pocit v ústech spolu s jemným a dlouhotrvajícím perlením. Rafinovaná, intenzivní a velmi elegantní dochuť.

Jeho struktura a speciální osobitý charakter je ideálním společníkem propracovaných pokrmů z masa nebo ryb. Skvěle se kombinuje s pečivem, ovocnými koláčky a sušeným ovocem. Velkolepý aperitiv. Teplota pro podávání mezi 6 - 8 ºC.

Peñín
93

Související produkty