
Doporučené párování:




Cava Paul Cheneau Brut
Giró Ribot - Cava Paul Cheneau Brut
45% Macabeo; 40% Xarel·lo; 10% Chardonnay; 5% Parellada
Alkohol: 12%
Cukr: 12 g/l
Kyseliny: 4 g/l
Zrání na lahvi: 12-15 měsíců
Slámově žluté se zelenými tóny. Jemné a konstantní bubliny tvoří jemnou korunu. Na nose stopy divokých květin společně s jemnými ovocnými tóny. Lehký dotek medu, mandlí a stopy sušených bylin s chutí toastů a sucharů. Na patře citronové ovoce, čerstvé pečivo a vyvážené s dobrou kyselinkou a toasty s ořechovými tóny. Jemný a elegantní ráz se dokonale kombinuje s jakýmkoliv druhem lehkých jídel a je ideální pro jemně kořeněná jídla. Také jako bezchybný aperitiv.
CAVA je španělské šumivé víno vyráběné tradiční metodou druhotného kvašení Champenoise. Cavu lze vyrábět pouze v oblastech s ochrannou známkou původu DO Cava.