Degustační set Familia Valdelana
Kód: TB-VALSouvisející produkty
Detailní popis produktu
Degustační set Familia Valdelana - Familia Valdelana, AGNVS a Barón Ladrón de Guevara
Selekce 6 vín z vinařství Valdelana obsahuje:
Familia Valdelana Cosecha - Ovocné, dobře vyvážené a svěží víno. Lahodná dochuť vás bude nutit k dalšímu napití. Styl vína byl vytvořen nejmladším členem rodiny Valdelana, Juanem.
Familia Valdelana Crianza - Silné a elegantní víno, dlouhá a intenzivní dochuť s nádechem třešní, jahod a čokolády. Zrálo 12 měsíců ve francouzských a amerických barikových sudech.
AGNVS Blanco Malvasía - Autorské bílé víno z odrůdy Malvasía, které zrálo 5 měsíců v dubových sudech. Intenzivní aroma, květin, zralého ovoce a vanilky.
AGNVS Autor Roble - Autorské červené víno pocházející ze 70 let starých vinic. Zraje v nových francouzských dubových sudech Allier. Ovocné a plné s elegantní dochutí.
Barón Ladrón de Guevara Crianza - Intenzivní s jemnými tóny červeného ovoce. V ústech můžeme cítit zralé ovoce a džem. Je mohutné a hedvábně hladké. Svěží a široké s elegantní dochutí.
Barón Ladrón de Guevara Reserva - Atraktivní, komplexní a silné, výrazné tóny zralého ovoce, lékořice, vanilky a ušlechtilého dřeva. Na patře čisté, mohutné a velmi elegantní.
Více informací o víně naleznete po kliknutí na název daného vína. Degustační set je balen do standardní kartonové krabice na 6 lahví.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Degustační sety |
---|---|
Region, země: | Rioja (ESP) |
Druh: | Bílé, Červené |
Obsah cukru: | Suché |
Typ vína: | Joven, Crianza, Reserva, Vino de Autor |
Ročník: | 2021, 2020, 2017 |
Odrůda: | Cariñena (Mazuelo), Graciano, Malvasía, Tempranillo, Viura (Macabeo) |
Objem: | 0,75 l |
Zrání: | Barikový sud, Nerezový tank |
Vinařství Valdelana a naše nabídka vín
Rodina Valdelana hospodaří na svých pozemcích v Elciego již od XVI. století. Od tohoto momentu se také datuje aktivita rodiny Valdelana ve světě révy a vína. V roce 1860 zemřel tehdejší majitel bodegy následkem CO2, plynu, který se uvolňuje během alkoholového kvašení. V roce 1950 dědeček Pedro vynaložil velké úsilí na rozšíření svých vinic. Později otec Isidoro s pýchou vzpomíná na své dobrodružné začátky, když v roce 1974 uvedl na trh první láhve vína s etiketou Valdelana. Nejstarší dokument bodegy pochází z 12. listopadu 1583. To je datum, kdy za vlády Filipa II. Elciego získalo nezávislost na Laguardii. Za tuto nezávislost španělský král ovšem inkasoval peníze a džbány vína, které pocházely ze sklepů Elciega.
V současné době je majitelem bodegy Juan Jesús Valdelana, který vstoupil do vinařského světa v roce 1980, když koupil svoje první vinice v Elciego a tím rozšířil rodinné vinařství. V roce 1989 byl vybrán spolu s dalšími 14 vinaři z oblasti Rioja Alavesa ke studiu vinohradnictví, vinařství a marketingu a v roce 1991 získává titul enologa. Je to právě on, kdo realizuje poslední rozšíření bodegy a tak se pouští za novými cíli na základě znalostí a moudrosti vinařů jeho rodiny.
Lokalizace Bodegas Valdelana patří do jedné ze tří podoblastí, které mohou používat označení původu Rioja DOCa, a to podoblasti 'Rioja Alavesa'. Nachází se mezi řekou Ebro a pohořím Sierra Cantabria. Půda v této oblasti je jílovito vápenatá, s velmi vysokým procentem (cca 48%) vápence. V tak chudé půdě a navíc vystavené tzv. vodnímu stresu, jediné rostliny, které přežijí, jsou olivovník a vinná réva. Přítomnost pohoří Sierra Cantabria, chrání celou oblast před studenými větry ze severu a tím vytváří mikroklima vynikající pro pěstování kvalitních hroznů. Orientace zóny se nazývá face-to-sun, tj. východ-západ, takže sluneční svit je neustálý, což podporuje dosažení optimální zralosti hroznů. Proto hrozny sklizené v oblasti Rioja Alavesa jsou malé s velmi silnou a tvrdou slupkou, s velkou koncentrací a jen nízkým obsahem vody. Což znamená, že vína z těchto hroznů jsou ovocná, jak ve vůni tak i v chuti, mají vysokou koncentraci barvy a jsou velmi chutná, vyvážená, zakulacená a bez ostrostí. Toto všechno je v důsledku jejich nízké kyselosti (typem půdy) a vysokým obsahem alkoholu (působením slunečního záření na rostliny a vodním stresem).