Ajala čokoláda VÍNO
Kód: AJ-VINSouvisející produkty
Detailní popis produktu
Ajala čokoláda VÍNO
Váha: 45 g
Víno je 60% čokoláda z haitských bobů vytvořená dlouhým macerováním kakaových bobů v lahodném naturálním víně se staré odrůdy Hron. Nádherně voní po višních, najdete v ní lehký nádech alkoholu a svěží tóny letního ovoce, které se mísí s chutí sladké smetany a mléka. Čokoláda Víno vás příjemně zaplaví ovocnou svěžestí a příval bohatých chutí zakončí výrazně sladkou tečkou.
Jemně praženo, mleto žulovými kameny, temperováno, s láskou baleno
Složení: bio kakaové boby, bio sušená třtinová šťáva, bio kakaové máslo, víno natural domin & kušický hron
Obsah kakaového podílu: 60%. Může obsahovat stopy sušených skořápkových plodů.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Čokoláda a káva |
---|---|
Země původu, region: | Haiti |
Hmotnost: | 45 g |
Položka byla vyprodána… |
Manufaktura AJALA a naše nabídka čokolád
V AJALA chocolate vám chtějí ukázat, jak doopravdy chutná pravá čokoláda připravená jen z výběrových kakaových bobů a třtinové šťávy. Taková čokoláda, která není nezdravou cukrovinkou, ale opravdovým pokrmem bohů plným chuti a zdraví prospěšných látek.
Výroba čokolády se stala zapomenutým uměním. Přitom ještě za první republiky bylo Československo třetím největším zpracovatelem kakaových bobů na světě. S Ajalou navazují na tuto tradici a snaží se dělat s pomocí starých metod i moderních postupů tu nejlepší čokoládu na světě. Používají výběrové kakaové boby z ověřených destinací, jako jsou Střední a Jižní Amerika. Dbají na to, aby šlo o původní oblasti, kde byly boby pěstovány odjakživa. Díky tomu ví, že je o rostliny výborně postaráno. Důkazem je jeho výtečná chuť, s níž se běžné kakaové boby nemohou srovnávat.
Všechny čokolády osobně vyrábí v Česku, konkrétně v Brně. Jen tak mohou zaručit 100% kvalitu a zodpovědný přístup ke každé jednotlivé tabulce. Vše souvisí se vším a vytváření udržitelných vztahů s dodavateli i přírodou je jejich největší prioritou. S farmáři spolupracují buď přímo nebo co nejtěsněji. Dostanou tak za kakao více peněz, zlepší kvalitu svého života a mají větší motivaci starat se o kakaovníky ještě lépe. Výběrové kakao roste ve stínu vysokých stromů, takže jeho pěstování přispívá k záchraně pralesa. Na obaly využívají ručně tištěné papíry Calico z Česka a snaží se nacházet místní zdroje i u dalších surovin. Přeměna kakaového bobu v tabulku čokolády trvá v jejich manufaktuře asi deset dní. To je opravdu hodně času, každá hodina navíc se ale vyplatí.
Možná už si to ani neuvědomujeme, ale průmyslově vyráběné čokolády (což jsou vlastně všechny, které najdete v supermarketech) pochází od několika málo firem. Ty se soustřeďují na snižování nákladů a vyšší prodeje i za cenu horší kvality samotné čokolády.