Jamón de Teruel DOP Deshuesado (vykoštěná zadní kýta)
Kód: RT-J-DES01 RT-J-DES64 Zvolte variantuSouvisející produkty
Detailní popis produktu
Rokelin - Jamón de Teruel DOP Deshuesado (vykoštěná zadní kýta)
Váha: celá noha cca 6,4 kg; výseč cca 1 kg (váha se může mírně lišit, cena bude následně přepočítána)
Doba zrání min. 14 měsíců
Jamón de Teruel je velice oblíbená španělská šunka, která se pomyslně řadí mezi Jamón Serrano a Jamón Ibérico. Šunka z kýty Jamón de Teruel je vyráběna z plemene prasat, které vniklo křížením plemene Duroc z otcovské linie a White Large nebo Landrace z mateřské linie. "Teruelské prase" se pak vyznačuje tmavší barvou masa a charakteristickým mramorováním, které vzniká rozprostřením tuku více do svaloviny. Tato lahodná šunka vás dostane výraznou, avšak vyváženou chutí.
Toto plemeno chované výhradně v oblasti Teruel je pečlivě chráněné a nese chráněné označení původu D.O. Teruel.
Maso se nejprve ručně nasolí kvalitní mořskou solí a nechá se odpočívat po dobu asi 4 měsíců v chladicích komorách s kontrolovanou teplotou. Poté se šunky přemístí do speciálních sušáren v původních prostorách firmy Rokelin, v nadmořské výšce 950 m, kde zrají dalších alespoň 14 měsíců.
Celá vykoštěná kýta i výseč je vakuově balená.
Doporučení: Pro ideální chuť je dobré produkt vyjmout z chladničky a otevřít obal alespoň 30 minut před konzumací. Pouze při pokojové teplotě dokonale vynikne chuť a aroma této šunky. Můžete servírovat na nahřátém talíři.
Skladování: Po otevření doporučujeme skladovat v ledničce v potravinářském papíru, voskovaném ubrousku, nebo znovu zavakuovat. Nikdy neskladujte v mikrotenovém sáčku.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Jamón de Teruel - sušená šunka z oblasti Teruel ze Španělska |
---|---|
Země původu, region: | Španělsko, Teruel |
Hmotnost: | cca 5,5-6 kg |
Masové speciality Rokelin ze španělské Aragonie
Rodinná firma Rokelin se zrodila roku 1975 s jasným cílem dodávat na trh ty nejlepší produkty vepřového masa z oblasti Teruel. Na začátku byl pouze obchůdek s produkty od různých dodavatelů, postupem času vznikla vlastní výroba šunek a masných produktů. Vše vyráběné poctivě dle tradičních řemeslných postupů, aby byla zaručena mimořádná kvalita a dokonalá chuť. Tuto výrobu založil Rogue Orriols a jeho dva synové dále pokračují v rodinné tradici.
Produkty Rokelin jsou vyráběny ze plemene prasat, které vniklo křížením plemene Duroc z otcovské linie a White Large nebo Landrace z mateřské linie. "Teruelské prase" se pak vyznačuje tmavší barvou masa a charakteristickým mramorováním, které vzniká rozprostřením tuku více do svaloviny.
Toto plemeno chované výhradně v oblasti Teruel je pečlivě chráněné a nese chráněné označení původu D.O. Teruel.