Lomo de Teruel (sušený hřbet)
Kód: RT-ELOSouvisející produkty
Detailní popis produktu
Rokelin - Lomo de Teruel Embuchado - Sušený hřbet
Váha: cca 800 g (váha se může mírně lišit, cena bude následně přepočítána)
Vakuově balený sušený hřbet Lomo de Teruel. Jedná se o tradiční produkt vyrobený z nejjemnějšího masa teruelských prasat. Lomo je velmi chutné a šťavnaté, protože se nachází blízko páteře a žeber. Po nasolení a marinovaní ve vynikající paprice se hřbety plní do přírodního střívka a pomalu se suší.
Maso pochází ze speciálně vyšlechtěných teruelských prasátek, která se vyznačují tmavší barvou masa a charakteristickým mramorováním, které vzniká rozprostřením tuku více do svaloviny. Toto plemeno chované výhradně v oblasti Teruel je pečlivě chráněné a nese chráněné označení původu D.O. Teruel.
Doporučení: Pro ideální chuť je dobré produkt vyjmout z chladničky a otevřít obal asi 30 minut před konzumací. Krájí bez střívka, nejlépe na nářezáku. Pouze při pokojové teplotě dokonale vynikne chuť a aroma tohoto produktu.
Skladování: Po otevření doporučujeme skladovat v ledničce v potravinářském papíru, voskovaném ubrousku, nebo znovu zavakuovat. Nikdy neskladujte v mikrotenovém sáčku.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Lomo - španělský sušený hřbet |
---|---|
Země původu, region: | Španělsko, Teruel |
Hmotnost: | cca 650-800 g |
Masové speciality Rokelin ze španělské Aragonie
Rodinná firma Rokelin se zrodila roku 1975 s jasným cílem dodávat na trh ty nejlepší produkty vepřového masa z oblasti Teruel. Na začátku byl pouze obchůdek s produkty od různých dodavatelů, postupem času vznikla vlastní výroba šunek a masných produktů. Vše vyráběné poctivě dle tradičních řemeslných postupů, aby byla zaručena mimořádná kvalita a dokonalá chuť. Tuto výrobu založil Rogue Orriols a jeho dva synové dále pokračují v rodinné tradici.
Produkty Rokelin jsou vyráběny ze plemene prasat, které vniklo křížením plemene Duroc z otcovské linie a White Large nebo Landrace z mateřské linie. "Teruelské prase" se pak vyznačuje tmavší barvou masa a charakteristickým mramorováním, které vzniká rozprostřením tuku více do svaloviny.
Toto plemeno chované výhradně v oblasti Teruel je pečlivě chráněné a nese chráněné označení původu D.O. Teruel.