Papriky grilované červené (Pimientos del Piquillo rojo) plech
Kód: LC-PP-PRSouvisející produkty
Detailní popis produktu
La Catedral - Pimientos del Piquillo rojo - Papriky grilované červené
Plech 390 g / kalibr 18-22 (malé)
Papriky Piquillos mají jiný tvar než ty české, jde o menší papričky, které jsou jen asi 5 cm dlouhé. I když jde o odrůdu chilli, mají tyto papriky sladkou chuť. V La Catedral navíc mají papriky s chráněným označením původu Piquillo de Lodosa DOP. Tento typ paprik se pěstuje pouze v 8 obcích regionu Navarra a je velmi ceněný. Ve Španělsku se papriky tradičně grilují/opékají na otevřeném ohni. Konzervují se osušené, aby nedošlo k jejich rozmělnění po vyjmutí z ohně. Sklízí se od září až do listopadu. Díky jejich jedinečné chuti si je zamilujete hned po prvním soustu. Vyzkoušeno i na zarytých odpůrcích zeleniny.
Jejich využití je opravdu široké, hodí se na tapas, do salátů, k naplnění (masem, bešamelem s treskou, tuňákovou pomazánkou), pečené s olejem a česnekem či jen tak jako příloha ke steaku či pečenému jehněti.
Složení: Složení: papriky (pimientos del Piquillo), sůl, kyselina citronová
Doplňkové parametry
Kategorie: | Olivy a nakládaná zelenina ze Španělska |
---|---|
Země původu, region: | Španělsko, Navarra |
Hmotnost: | 390 g |
Počet ks v balení: | 24 ks |
Prémiová zelenina La Catedral a naše nabídka
Zelenina z La Catedral se může pochlubit vynikající a vybranou chutí. Tajemství chuti je ukryto v bohaté úrodné půdě a klimatických podmínkách - extrémní teploty a bohaté srážky jsou typické pro Navarru a údolí řeky Ebro. Zde nás příroda obdarovává svými lahodnými plody. La Catedral právě tyto delikatesy zavařuje pro ty nejnáročnější jazýčky.
La Catedral de Navarra je výsledkem odhodlání rodiny Sainz, která se konzervování zeleniny věnuje více než 70 let a její hlavní myšlenka je oddanost kvalitě a respektovaní přírodních produktů. Výzkum provedený pod touto značkou se zaměřuje na zachování chuti a textury právě sklizené zeleniny. Výrobky jsou zpracovány a konzervovány ihned po příchodu z pole a každý krok tohoto procesu je naplánovaný pro zajištění jejich plné, autentické chuti.
Důkazem opravdové kvality je také fakt, že právě s touto zeleninou vaří španělští michelinští kuchaři.