Paté venkovské s paprikou (con pimiento Espelette)
Kód: ZU-EO-ESSouvisející produkty
Detailní popis produktu
Zubia Patés - Paté de Campagne con pimiento Espelette - Paté venkovské s paprikou Espelette
Plech 135 g
Tahle terinka s vepřovými játry a slaninou, obsahuje také sušenou červenou papriku Espelette, která pochází z francouzské části baskicka, městečka Espelette. Terinka je připravovaná dle tradičních rodinných receptur. V praktickém balení Easy open - konzerva se otvírá z obou stran, takže lze obsah jednoduše vyklopit a rovnou servírovat.
O paprice Espelette
Již v 17. století se používala ke konzervaci masa. Dnes je základním kamenem baskické kuchyně, kde postupně nahrazuje i černý pepř a nese ochrannou známku APO. Sklízí se koncem léta a v září se na balkonech a zdech domů v obcích věší charakteristické festony z paprik, aby uschly. Tato paprika dosahuje maximálního stupně pouze 4 000 na Scovilleově stupnici, a proto je považována pouze za nepálivou nebo mírně pálivou.
Složení: vepřová játra (35%), vepřová slanina, vepřový lalok, sušené mléko, vejce, sůl, paprika Espelette (0,4%), cibule, bílý pepř, česnek a konzervant E250
Doplňkové parametry
Kategorie: | Španělské masové paštiky a pěny |
---|---|
Země původu, region: | Španělsko, Baskicko |
Hmotnost: | 135 g |
Počet ks v balení: | 18 ks |
Společnost Zubia Patés a naše nabídka paštik a pěn
Baskická společnost Zubia Patés se věnuje výrobě paštik a pěn především z husího a kachního masa. Dále pak z vepřového masa, další drůbeže či zvěřiny. V sortimentu můžeme najít další produkty jako např. foie gras, kachní prsa, nebo tradiční pastu Piparra z červené papriky.
Rodinný podnik Patés Zubia se nachází v městečku Eskoriatza, v Baskicku obklopen přírodou. V tomto prostředí se narodil zakladatel José Luis Zubia. Po získání potřebných zkušeností u nejlepších francouzských výrobců se José vrátil zpět do vlasti a jako součást malého rodinného řeznictví začal produkovat své první paštiky. Výsledkem dlouholeté práce je rovnováha mezi využitím současných technologií a respektem k surovině.
Kvalitní paštiky s tradiční receptury uvádí José na trh od roku 1982 a roku 1990 pak další generace rodiny.