OTEVŘENO PO - PÁ, 10:00 - 16:00

Salchichón de Montaňa

Kód: RT-SAL
Značka: Rokelin
158 Kč 60,77 Kč / 100 g
Vyprodáno
Položka byla vyprodána…

Řemeslný salámek s ušlechtilou plísní na střívku, který si zamilujete od prvního sousta pro svoji delikátní vyváženou chuť.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Rokelin - Salchichón de Montaňa - horský salámek s ušlechtilou plísní

Váha: cca 260 g (váha se může mírně lišit)

Tento řemeslný salámek si zamilujete od prvního sousta pro svoji delikátní vyváženou chuť. Salchichón je tradiční španělský produkt, sušený salámek vyrobený z mletého libového a tučného masa (vepřového), soli, pepře a dalších přísad (víno, sherry, cukr atd.). Po zaležení se namleté maso smíchá s kořením a naplní se do přírodních střívek, poté se suší za přítomnosti ušlechtilé bílé plísně Penicillium candidum při kontrolované teplotě. Na závěr se pak nechá dozrát v prostředí s přirozeným prouděním vzduchu.

Maso pochází ze speciálně vyšlechtěných teruelských prasátek, která se vyznačují tmavší barvou masa a charakteristickým mramorováním, které vzniká rozprostřením tuku více do svaloviny.

Servíruje se na kolečka k aperitivu nebo jako tapas.

Doporučení: Pro ideální chuť je dobré produkt vyjmout z chladničky a otevřít obal asi 30 minut před konzumací.

Doplňkové parametry

Kategorie: Salchichón - španělský salámek s pepřem
Země původu, region: Španělsko, Teruel
Hmotnost: cca 240-290 g
Položka byla vyprodána…

Masové speciality Rokelin ze španělské Aragonie

rokelin_logo

Rodinná firma Rokelin se zrodila roku 1975 s jasným cílem dodávat na trh ty nejlepší produkty vepřového masa z oblasti Teruel. Na začátku byl pouze obchůdek s produkty od různých dodavatelů, postupem času vznikla vlastní výroba šunek a masných produktů. Vše vyráběné poctivě dle tradičních řemeslných postupů, aby byla zaručena mimořádná kvalita a dokonalá chuť. Tuto výrobu založil Rogue Orriols a jeho dva synové dále pokračují v rodinné tradici.

Rokelin de Teruel2

Produkty Rokelin jsou vyráběny ze plemene prasat, které vniklo křížením plemene Duroc z otcovské linie a White Large nebo Landrace z mateřské linie. "Teruelské prase" se pak vyznačuje tmavší barvou masa a charakteristickým mramorováním, které vzniká rozprostřením tuku více do svaloviny.

Toto plemeno chované výhradně v oblasti Teruel je pečlivě chráněné a nese chráněné označení původu D.O. Teruel.

jamon_de_teruel dop

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz