Ovčí sýr velmi vyzrálý (Manchego Añejo) výseč
Kód: COR-MA-VSouvisející produkty
Detailní popis produktu
Corcuera - Manchego Añejo - Ovčí sýr velmi vyzrálý
Váha: 300 g
Sýr Manchego, vyráběný v oblasti La Mancha je jedním z nejznámějších sýrů ve Španělsku, nese ochrannou známkou DOP (Denominación de Origen Protegida) a splňuje ty nejvyšší požadavky na kvalitu. Vyrábí se z plnotučného ovčího mléka domácího plemene Manchego. Manchego Curado vyzrává 12 měsíců. Tvrdý, a krásně vyzrálý sýr s kůrkou, v chuti převažují ořechové, bylinné až medové tóny. Díky dlouhé dochuti se o Manchegu říká, že vydrží déle na patře než na talíři.
Skladování: Doporučujeme skladovat v ledničce v potravinářském papíru, lehce prodyšné krabičce nebo voskovaném ubrousku. Nikdy nesladujte v mikrotenovém sáčku.
Složení: pasterizované ovčí mléko z Manchego ovcí, sýrařské kultury, syřidla, chlorid vápenatý, sůl, lysozym. Bez konzervantů!
*Může se stát, že se na sýru z důvodu přírodního složení bez konzervantů objeví plíseň (Penicillium roqueforti), tuto část stačí pouze odkrojit, není závadou.
/min. trvanlivost do 17. 4. 2025/
Doplňkové parametry
Kategorie: | Španělské ovčí sýry Manchego |
---|---|
Země původu, region: | Španělsko, Castilla La Mancha |
Hmotnost: | 300 g |
Počet ks v balení: | 12 ks |
Sýrárna Corcuera Quesos a naše nabídka sýrů
Corcuera Quesos je menší rodinný podnik který se specializuje na výrobu tradičních sýrů z oblasti La Mancha.
Sýr Manchego, vyráběný v oblasti La Mancha je jedním z nejznámějších sýrů ve Španělsku, nese ochrannou známkou DO (Denominación de Origen) a splňuje ty nejvyšší požadavky na kvalitu. Vyrábí se z plnotučného ovčího mléka domácího plemene Manchego.
V nabídce taky naleznete měkký sýr s bílou plísní vyrobený z kozího mléka, speciálního plemene koz. Pochází přímo z oblasti kolem Toleda, Castilla - La Mancha. Jeho proces výroby a následné staření mu dodává příjemnou chuť, výrazné aroma a jedinečnou strukturu.
Dále si můžete pochutnat na sýrech ze směsi mlék, tedy kravského, ovčího a kozího.