Chobeo de Peciña Blanco barrique
Kód: PEC-CHO-BLSouvisející produkty
Detailní popis produktu
Bodegas Peciña - Chobeo de Peciña Blanco barrique
100% Viura
Alkohol: 12.5% obj.
Toto elegantní víno bylo vyrobeno z hroznů odrůdy Viura, z vinice Finca Iscorta, která byla vysázena před 50 lety. Hrozny byly ručně sbírány do 15 kg boxů, aby se předešlo poničení či oxidaci bobulek ještě před vstupem do vinařství. Poté jsou hrozny selektovány na třídicím stole, kde se zanechávají pouze hrozny maximální kvality. Šťáva a slupky lisují, vzniklý mošt putuje do nových amerických barikových sudů, kde probíhá 1 měsíc alkoholické kvašení včetně každodenní batonáže, aby se docílilo dobře strukturovaného vína. (Rozmíchávání kvasinek ve víně). Po fermentaci a stáčení zůstává víno ještě 2 měsíce v bariku, aby se docílilo rovnováhy mezí vínem a dřevem.
Barva: slámově žlutá se zelenými odlesky
Aroma: med, zralá jablka, banán, toastová spáleninka
Patro: střední tělo, stopy zrání v sudu, dobře vyvážené kyseliny, bílé ovoce, bylinné tóny
Teplota podávání: 8-10°C
Doplňkové parametry
Kategorie: | Bílé víno |
---|---|
Region, země: | Rioja (ESP) |
Druh: | Bílé |
Obsah cukru: | Suché |
Ročník: | 2020 |
Odrůda: | Viura (Macabeo) |
Objem: | 0,75 l |
Zrání: | Barikový sud |
Vinařství Peciña a naše nabídka vín
Bodegas Hermanos Peciña založil v roce 1992 Pedro Peciña Crespo, spolu se svými třemi dětmi, z malého výrobního vinařství. V roce 1997 byl slavnostně otevřen nový závod, který již začal vyrábět vína Crianza, Reserva a Gran Reserva. Zkušenosti, které v minulosti Pedro nabyl při zpracování hroznů a výrobě vína, mu umožnily realizovat projekt, který pod jeho dozorem řídí jeho děti a zeť. Vinařství má 50 hektarů vlastních vinic, výrobní kapacitu na zpracování 1.000.000 kilogramů hroznů, 3500 dubových sudů umístněných ve dvou podzemních halách a podzemní prostor na stárnutí 500 000 lahví.
Vinohrady
Vinařství má 50 hektarů vlastních vinic v San Vicente de la Sonsierra a okolí. Vinice, všechny starší než 30 let, se nacházejí do 10 km od bodegy, což umožňuje dopravit hrozny ke zpracování ve velmi krátké době a tím předcházet oxidaci a případnému předčasnému kvašení. Ve všech vinicích jsou hlavy odrůdy Graciano, která pomáhá získat vína s vyšší koncentrací barvy. Tyto hlavy jsou rozptýleny mezi keři Tempranillo, proto všechny vína mají 2% odrůdy Graciano.
Tradiční výroba
Všechna vína jsou vyráběna pod pečlivým dohledem, od příjmu hroznů až do expedice. Heslo při výrobě vína je: 'čistota, kontrola a pořádek', Sklizeň je selektivní podle vinic a odrůd. Hrozny se po příchodu ke zpracování nejprve odstopkují, poté se přečerpají do cisteren, kde začíná spontánní alkoholové kvašení, vyvolané vlastními kvasinkami hroznů a bez přídavku ušlechtilých kvasinek. Tím se zdůrazní charakter terroir, což dělá vína jedinečná a současně umožňuje, že každý ročník je velmi podobný tomu předchozímu. Poté probíhá druhá malolaktická fermentace po dobu 2 měsíců. Po sedimentaci kalů se víno stočí a přečerpá do dubových sudů, kde začíná proces stárnutí vína s pravidelným přečerpáváním metodou Trasiega.