Señorío de Villarrica Blanco Especial
Kód: VILR-BL-ESSouvisející produkty
Detailní popis produktu
Señorío de Villarrica - Blanco Especial
Chardonnay 63% a Viura 37%
Alc.: 12,5% obj.
Víno pochází z vinic vysázených ve výšce až 725 m nad mořem. Sklizeň probíhá ručně a fermentace probíhá v keramických depozitech ve tvaru vejce (Ovum de Barro). Následuje zrání 6 měsíců na kalech.
Víno s krásnou kyselinou, svěží v ústech, velmi snadno se pije a má dobře vyvážené ph. Aroma sladké hrušky a šťavnatého jablka, v dochuti můžeme najít zralý ananas. Doporučujeme podávat při teplotě 6-8 °C.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Bílé víno |
---|---|
Region, země: | Rioja (ESP) |
Druh: | Bílé |
Obsah cukru: | Suché |
Ročník: | 2023 |
Odrůda: | Chardonnay, Viura (Macabeo) |
Objem: | 0,75 l |
Zrání: | Keramické vejce |
Vinařství Villarrica a naše nabídka vín
Vinařství Señorío de Villarrica patří rodině vinařů a vinohradníků, která historický sídlí v srdci oblasti Rioja DOCa, tedy Rioja Alta v městečku San Asensio, kde se pečlivě starají o 110 ha svých starých vinic. Tato rodina s vášní produkuje špičková vína díky péči a znalostem sbíraným již po 4 generace.
Historie sahá až do roku 1860, kdy prapředci zakládali první vinice. Na začátku vinařství jako takového pak byla práce zakladatele Florentino Fernándeze, který viděl v révě a půdě optimální vlastnosti pro výrobu lahodných vín. V současné době jsou to jeho čtyři synové, kteří stojí v čele vinařství a vinic. Jsou nositeli vinařské tradice, v které se narodili a vyrůstali, ale zároveň přinášejí inovaci moderní doby. Všechna vína jsou vyráběna pouze z hroznů vlastních vinic a hrozny se sbírají ručně. O vinice se starají vysoce kvalifikovaní odborníci, někteří již déle než 20 let.
První vinice byly vysázeny roku 1911, 1926 dále pak 1940 a 1960. Jsou vysazeny v nadmořské výšce 650 m v kamenitém terénu, odkud pocházejí nejlepší a nejelegantnější vína odrůdy Tempranillo. V létě probíhá prořezávání hroznů, což umožňuje dosáhnout správné dozrávání. Sklizeň začíná začátkem října a celá se provádí pouze ručně. Dvojí selekce hroznů zaručuje nejlepší surovinu na výrobu vín. Již ve vinohradech se vybírají nejlepší hrozny a ty špatné se vyřazují.