Taubenschuss Grüner Veltliner DAC Poysdorf BIO
Kód: TB-GVCSouvisející produkty
Detailní popis produktu
Taubenschuss Grüner Veltliner DAC Poysdorf BIO
100% Veltlínské zelené
Alc.: 12 % obj.
Hrozny pochází z vinic různých lokalit v okolí Poysdorfu, jejichž stáří je 10-32 let. Půda je zde hluboká a sprašová. Ruční sběr hroznů probíhá v září. Po krátké maceraci a jemném zpracování víno zraje v nerezovém tanku. Do lahví se plní v únoru.
Barva vína je jasně zeleno-žlutá, na nose je ovocné a kořeněné. V chuti velmi čisté, jasné, příjemné a ovocné. Je svěží, živé a nabádá k dalšímu pití. Výborně se hodí k lehkým jídlům jako jsou saláty a předkrmy, stejně tak jako k tradiční rakouské domácí kuchyni.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Bílé víno |
---|---|
Region, země: | Weinviertel (AUT) |
Druh: | Bílé |
Obsah cukru: | Suché |
Ročník: | 2023 |
Odrůda: | Grüner Veltliner |
Objem: | 0,75 l |
Zrání: | Nerezový tank |
Vinařství Taubenschuss a naše nabídka vín
Vinařství Taubenschuss vzniklo v roce 1670 a staví na dlouholeté tradici několika generací vinařů. Historický Aspergerhaus, který po staletí patří k největším architektonickým klenotům Poysdorfu, je ideálním domovem pro výrobu a prezentaci vín. V dnešní době vede provoz Monika a Helmut Taubenschussovi. Synové Markus a Thomas jsou neodmyslitelnou součástí vinařství. Starají se o produkci a prodej.
Taubenschuss je monolit vinné oblasti Weinviertlu a je známý pro svá suchá, pro tuto oblast typická vína, která mají vlastní jedinečný charakter. Tajemství spočívá v přirozenosti, a proto má každý ročník své typické vlastnosti.
Zhruba 60 kilometrů severovýchodně od Vídně, směrem na Brno, se nachází v lehce kopcovité krajině městečko Poysdorf. Již od 14. století se tady vyrábí víno. Charakteristikou oblasti je dominantní spraš a mírné podnebí, které tvoří perfektní podmínky pro výrobu vyjímečných vín, obzvláště pro odrůdu Veltlínské zelené. Spraš je zemina, která udrží vlhkost a v oblasti kolem Poysdorfu sahá až do 15 metrů hloubky. Je ideálním základem pro Veltlínské Zelené a Burgundské odrůdy. Vápencové, štěrkové a pískové sedimenty v terasách dodávají vínu charakter, mineralitu a jedinečnost. V největší a nejzajímavější vinné oblasti Rakouska se nachází na 20 hektarech vinic odrůdy, které podle struktury půdy, polohy a klimatu dosahují té nejlepší kvality. Víno se sklízí výhradně tradiční ruční selekcí. Tyto základní kameny mají hlavní význam pro excelentní kvalitu vína.
→ PŘEJÍT DO OBLASTI WEINVIERTEL