Buezo Nattan Magnum
Kód: BU-NAT-MGNSouvisející produkty
Detailní popis produktu
Buezo - Nattan Reserva Magnum 1,5 l
100% Tempranillo
Alc.: 14 % obj.
Nattan = Experiment. Ve vinařství Buezo respektují hluboce zakořeněné odrůdy regionu Arlanza DO, ale zároveň se snaží maximálně využít studia odrůd zahraničních. Nattan vznikl jako projekt s cílem zakomponovat odrůdy jiných zemní mezi ty místní a rozšířit tak možnosti v pěstování a rozmanitosti odrůd. Od založení Buezo pracovalo oddělení výzkumu na studii odrůd jako je Chardonnay, Semillon, Sauvignon Blanc, Viognier, Syrah a Tannat, který byl právě vybrán pro toto víno.
Odvážná, tajemná, silná a výjimečná, to vše lze použít k popisu odrůdy Tannat. Je to víno určené pro ty, kteří mají rádi charakter a osobitost plných vín. Reserva v limitované edici pouze 10.000 lahví.
Víno zrálo v barikových sudech z francouzského dubu po dobu minimálně 18 měsíců. Poté ještě v lahvi minimálně dalších 90 měsíců, aby se docílilo dokonalé zralosti a zakulacení vína, než půjde na trh.
Komplexní, elegantní víno s intenzivní aromatickou. Ovocné tóny zde prezentují velmi zralé červené a černé bobule, dále zde můžeme najít tóny koření, hořké čokolády a lanýžů. Dobře strukturované a široké víno s uhlazenými taniny a dlouhou dochutí.
Hodí se k těstovinám se silnou omáčkou, dušeným masům, grilovaným masům, tučným a kořeněným sýrům (roztíratelné, Gruyère, velmi vyzrálé a modré) a k dezertům s čokoládou a lanýži (zejména hořké). Doporučujeme podávat při teplotě mezi 14 a 16 °C.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Červené víno |
---|---|
Region, země: | Arlanza (ESP) |
Druh: | Červené |
Obsah cukru: | Suché |
Typ vína: | Reserva |
Ročník: | 2005 |
Odrůda: | Tempranillo |
Objem: | 1,5 l |
Zrání: | Barikový sud |
Vinařství Buezo a vína z oblasti Arlanza DO
Vinařství Buezo přináší na trh jedinečná archivní vína starších ročníků, která jsou už v ideální nazrálosti a kondici na pití. Sídlí nedaleko města Burgos v oblasti Arlanza DO. V této oblasti ležící mezi ikonickými regiony Ribera del Duero a Rioja vyráběli mniši víno již v 10. století. Tento projekt se zrodil v roce 2000, kdy si dal Abel Buezo za cíl vytvořit ta nejlepší vína z panství Valdeazadón ve Villa de Mahamud. Legenda praví, že z toho místa vzal Kryštof Kolumbus několik hlav vinné révy a přivezl je do Ameriky.
Cílem vinařství je tedy produkovat vysoce kvalitní vína stařená v sudech s velkým potenciálem, aby je bylo možné uchovávat a ochutnávat po mnoho desetiletí. Všechna vína Buezo zrají na barikových sudech min. 12 měsíců a nesou tak označení RESERVA. Nabízí dokonalou rovnováhu ovoce a elegantních chutí, které mohly vzniknout díky dlouhému procesu zrání na lahvi.
Vinařství vyrábí pouze 4 vína a to převážně z odrůd Tempranillo, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot a Merlot. V menším množství pěstují také Tannat, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Semillon a Viognier. Hrozny pěstuji na ploše 55 ha a veškerý sběr probíhá ručně do malých 16 kg boxů. Vinice leží v nadmořské výšce 860 m.