CEPA 21 Malabrigo
Kód: CEP-MALABSouvisející produkty
Detailní popis produktu
CEPA 21 - MALABRIGO
100% Tinto Fino
Alc.: 14,5 % obj.
Malabrigo je špičkové víno z Bodegas Cepa 21, které vystihuje tvrdost terroir v Ribera del Duero. Jeho název je odvozen od jména vinice, ze které je pochází. Nejen drsné klima této vinice pak přispívá ke vzniknu velmi výrazného vína s velkým charakterem.
Víno ze severních svahů. Malolaktická fermentace probíhá na francouzských barikových sudech po dobu 30 dnů. Následné zrání pak 18 měsíců také na francouzských dubových sudech. Silná, hluboce třešňová barva s fialovým okrajem. Intenzivní aroma jamu z černých bobulí s výraznou přítomností kořeněných tónů. Primární aroma a náznaky toastové spáleninky vytváří ušlechtilý celek s velkou osobností. Na patře je hedvábné a kulaté s dlouhou perzistencí.
Toto víno si vychutnáte nejen samotné, ale také s tradičními španělskými pokrmy, jako je např. dušené hovězí či jehněčí z kamenné pece. Doporučená teplota podávání 14 - 16 °C.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Červené víno |
---|---|
Region, země: | Ribera del Duero (ESP) |
Druh: | Červené |
Obsah cukru: | Suché |
Typ vína: | Especial |
Ročník: | 2020 |
Odrůda: | Tempranillo |
Objem: | 0,75 l |
Zrání: | Barikový sud |
Vinařství CEPA 21 a naše nabídka vín
CEPA 21 je nový ambiciózní projekt z řady projektů rodiny Morových, majitelů Bodegas Emilio Moro – jednoho z nejreprezentativnějších výrobců vína v oblasti Ribera del Duero. Cílem tohoto projektu bylo vybudovat moderní, funkční až minimalistické vinařství, které vzniklo na základě zájmu několika přátel podílet se na výrobě vína s Morovou rodinou. Podmínky do vstupu projektu CEPA 21 byly velmi prozaické: společník projektu musí být milovníkem vína, přítel Morovy rodiny, a musí vložit do projektu finance, suma ovšem v tomto případě není rozhodující. Zajímavé je, že projektu se zúčastňuje řada známých umělců a sportovců, např. fotbalista Ronaldo.
CEPA 21 je čirým příkladem vinařské revoluce, která se v posledních letech ve Španělsku odehrává. Celkový design vinařství se snaží zprostředkovat podstatu a image vína, které se zde vyrábí. Vykresluje principy jako je vyrovnanost, elegance, harmonie, střízlivost a přesnost. Volba umístění stavby na malém výběžku splňuje dva estetické cíle. Zaprvé, stavba by měla být vnímána jako harmonická součást krajiny, zejména při pohledu z nedalekého města Aranda de Duero; a zadruhé, výhodně navržená místa ve vinařství umožňují nádherný výhled na okolní vinice a zejména na údolí Duero.
Vinařství sídlí uprostřed asi 50 ha vinic vlastní odrůdy Tinto Fino (nejčistší klon odrůdy Tempranillo). Je moderně vybavené, aby umožnilo přinést to nejlepší z této světově unikátní odrůdy. Údolí, v němž se vinice nachází, je vytvořeno na velkém, starobylém geologickém podloží z období třetihor tvořeného hlínou, písky a jíly. Vinice jsou vysázeny ve výšce 780 – 850 metrů nad mořem. Základní charakteristiku vinic tvoří pozemky se správnou expozicí a půda s minimální úrovní aktivního vápence, která produkuje v krátkém vegetačním období. Tato kritéria byla předmětem důkladného sledování půdy ještě před zahájením výsadby. Mezi další analyzované prvky patří organické látky, dusík, fosfor, draslík, mikroprvky a těžké kovy. Po pochopení původu a složení půdy jsou pak specialisté ve vinařství schopni lépe se starat o životní prostředí, vinnou révu a především o půdu samotnou.
Vzniklé nové víno – CEPA 21 – se orientuje na spotřebitele, kteří mají jisté znalosti a zároveň jsou otevření k poznávání nových degustačních charakteristik, a kteří ocení jemnost a elegantnost vína.
→ PŘEJÍT DO OBLASTI RIBERA DEL DUERO