Chobeo de Peciña Tinto de Autor
Kód: PEC-CHOSouvisející produkty
Detailní popis produktu
Bodegas Peciña - Chobeo de Peciña Tinto de Autor
100% Tempranillo
Alkohol: 13.5% obj.
Hrozny pochází z vinic se stářím 40 let, které byly ručně sbírány do 15 kg boxů a ručně selektovány na třídícím stole. Vybrané hrozny se dají do malého odstopkovače, který odstraní stonky a zanechává pouze bobule. Jedinečný systém gravitačního plnění zaručuje, že bobulky fermentují celé, aniž by z nich vytekl mošt (semi-karbonická macerace). Poté začnou hrozny spontánně fermentovat 15 dní s macerací 20 dní. Víno bylo stařeno v nových amerických sudech po dobu 9 měsíců, během této doby bylo 6x přečerpáváno pomocí tradiční gravitační metody (trasiega). Hned poté bylo nalahvováno, aby se vypiloval charakter vína stařeného v bariku.
Barva: hluboce třešňová, s fialovým ráfkem
Aroma: intenzivní, toastové nuance, zralé ovoce, koření
Patro: tělnaté, uhlazené třísloviny, lehká chuť toastu, strukturované s dlouhou dochutí.
Teplota podávání: 18-19°C, vhodné k dekantaci
Doplňkové parametry
Kategorie: | Červené víno |
---|---|
Region, země: | Rioja (ESP) |
Druh: | Červené |
Obsah cukru: | Suché |
Typ vína: | Vino de Autor |
Ročník: | 2009 |
Odrůda: | Tempranillo |
Objem: | 0,75 l |
Zrání: | Barikový sud |
Vinařství Peciña a naše nabídka vín
Bodegas Hermanos Peciña založil v roce 1992 Pedro Peciña Crespo, spolu se svými třemi dětmi, z malého výrobního vinařství. V roce 1997 byl slavnostně otevřen nový závod, který již začal vyrábět vína Crianza, Reserva a Gran Reserva. Zkušenosti, které v minulosti Pedro nabyl při zpracování hroznů a výrobě vína, mu umožnily realizovat projekt, který pod jeho dozorem řídí jeho děti a zeť. Vinařství má 50 hektarů vlastních vinic, výrobní kapacitu na zpracování 1.000.000 kilogramů hroznů, 3500 dubových sudů umístněných ve dvou podzemních halách a podzemní prostor na stárnutí 500 000 lahví.
Vinohrady
Vinařství má 50 hektarů vlastních vinic v San Vicente de la Sonsierra a okolí. Vinice, všechny starší než 30 let, se nacházejí do 10 km od bodegy, což umožňuje dopravit hrozny ke zpracování ve velmi krátké době a tím předcházet oxidaci a případnému předčasnému kvašení. Ve všech vinicích jsou hlavy odrůdy Graciano, která pomáhá získat vína s vyšší koncentrací barvy. Tyto hlavy jsou rozptýleny mezi keři Tempranillo, proto všechny vína mají 2% odrůdy Graciano.
Tradiční výroba
Všechna vína jsou vyráběna pod pečlivým dohledem, od příjmu hroznů až do expedice. Heslo při výrobě vína je: 'čistota, kontrola a pořádek', Sklizeň je selektivní podle vinic a odrůd. Hrozny se po příchodu ke zpracování nejprve odstopkují, poté se přečerpají do cisteren, kde začíná spontánní alkoholové kvašení, vyvolané vlastními kvasinkami hroznů a bez přídavku ušlechtilých kvasinek. Tím se zdůrazní charakter terroir, což dělá vína jedinečná a současně umožňuje, že každý ročník je velmi podobný tomu předchozímu. Poté probíhá druhá malolaktická fermentace po dobu 2 měsíců. Po sedimentaci kalů se víno stočí a přečerpá do dubových sudů, kde začíná proces stárnutí vína s pravidelným přečerpáváním metodou Trasiega.