OTEVŘENO PO - PÁ, 10:00 - 16:00

Chobeo de Peciña Tinto de Autor

Kód: PEC-CHO
Značka: Peciña
1 105 Kč
Skladem

Autorské víno pocházející z vinic minimálně 50 let starých. Intenzivní aroma, toastové nuance, zralé ovoce, koření. Tělnaté, hladké, dobře strukturované.

 

jehněčí maso_1houbysýry s bílou plísní

Detailní informace

Detailní popis produktu

Bodegas Peciña - Chobeo de Peciña Tinto de Autor

100% Tempranillo
Alkohol:  13.5% obj.

Hrozny pochází z vinic se stářím 40 let, které byly ručně sbírány do 15 kg boxů a ručně selektovány na třídícím stole. Vybrané hrozny se dají do malého odstopkovače, který odstraní stonky a zanechává pouze bobule. Jedinečný systém gravitačního plnění zaručuje, že bobulky fermentují celé, aniž by z nich vytekl mošt (semi-karbonická macerace). Poté začnou hrozny spontánně fermentovat 15 dní s macerací 20 dní. Víno bylo stařeno v nových amerických sudech po dobu 9 měsíců, během této doby bylo 6x přečerpáváno pomocí tradiční gravitační metody (trasiega). Hned poté bylo nalahvováno, aby se vypiloval charakter vína stařeného v bariku.

Barva: hluboce třešňová, s fialovým ráfkem
Aroma: intenzivní, toastové nuance, zralé ovoce, koření
Patro: tělnaté, uhlazené třísloviny, lehká chuť toastu, strukturované s dlouhou dochutí.

Teplota podávání: 18-19°C, vhodné k dekantaci

parker 91   penin 89   timatkin 94

Doplňkové parametry

Kategorie: Červené víno
Region, země: Rioja (ESP)
Druh: Červené
Obsah cukru: Suché
Typ vína: Vino de Autor
Ročník: 2009
Odrůda: Tempranillo
Objem: 0,75 l
Zrání: Barikový sud

Vinařství Peciña a naše nabídka vín

bodegas-hermanos-pecina

Bodegas Hermanos Peciña založil v roce 1992 Pedro Peciña Crespo, spolu se svými třemi dětmi, z malého výrobního vinařství. V roce 1997 byl slavnostně otevřen nový závod, který již začal vyrábět vína Crianza, Reserva a Gran Reserva. Zkušenosti, které v minulosti Pedro nabyl při zpracování hroznů a výrobě vína, mu umožnily realizovat projekt, který pod jeho dozorem řídí jeho děti a zeť. Vinařství má 50 hektarů vlastních vinic, výrobní kapacitu na zpracování 1.000.000 kilogramů hroznů, 3500 dubových sudů umístněných ve dvou podzemních halách a podzemní prostor na stárnutí 500 000 lahví. 

Pecina

Vinohrady
Vinařství má 50 hektarů vlastních vinic v San Vicente de la Sonsierra a okolí. Vinice, všechny starší než 30 let, se nacházejí do 10 km od bodegy, což umožňuje dopravit hrozny ke zpracování ve velmi krátké době a tím předcházet oxidaci a případnému předčasnému kvašení. Ve všech vinicích jsou hlavy odrůdy Graciano, která pomáhá získat vína s vyšší koncentrací barvy. Tyto hlavy jsou rozptýleny mezi keři Tempranillo, proto všechny vína mají 2% odrůdy Graciano.

Tradiční výroba
Všechna vína jsou vyráběna pod pečlivým dohledem, od příjmu hroznů až do expedice. Heslo při výrobě vína je: 'čistota, kontrola a pořádek', Sklizeň je selektivní podle vinic a odrůd. Hrozny se po příchodu ke zpracování nejprve odstopkují, poté se přečerpají do cisteren, kde začíná spontánní alkoholové kvašení, vyvolané vlastními kvasinkami hroznů a bez přídavku ušlechtilých kvasinek. Tím se zdůrazní charakter terroir, což dělá vína jedinečná a současně umožňuje, že každý ročník je velmi podobný tomu předchozímu. Poté probíhá druhá malolaktická fermentace po dobu 2 měsíců. Po sedimentaci kalů se víno stočí a přečerpá do dubových sudů, kde začíná proces stárnutí vína s pravidelným přečerpáváním metodou Trasiega.

 


 

→ PŘEJÍT DO OBLASTI RIOJA

 


 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz