Lindes de Remelluri Labastida
Kód: REM-LIN-LBSouvisející produkty
Detailní popis produktu
Remelluri - Lindes de Remelluri 'Viñedos de Labastida'
Tempranillo, Garnacha, Graciano
Alc.: 14 % obj.
Viñedos de Labastida – neboli Vinice z obce Labastida – je selekce 14.1 hektarů, tedy 34 pozemků vinné révy. Tyto pozemky silně reprezentují specifika historického městečka Labastida, rodiště nekultivovanějších vín v oblasti Rioja. Vinice jsou vysázeny na vápencových terasách a jílovito-vápenatých půdách svahů řeky Ebro, v nadmořské výšce 440 až 710 m. Průměrné stáří vinic je 35 až 90 let.
Víno Lindes de Remelluri („hranice Remelluri“) je poměrně nové víno, vyrábí se až od roku 2009 ve variantě Viñedos de Labastida a San Vicente de la Sonsierra, dle vesnic, odkud použité hrozny pochází.
Sklizeň probíhá ručně, hrozny jsou sbírány do 20 kg boxů a poté ihned přepravovány do vinařství. Fermentace probíhá v nerezu pomocí vlastních přirozených kvasinek. Víno pak zraje po dobu 15 měsíců ve francouzských barikových sudech různých objemů.
Sytá barva s tmavě fialovým ráfkem. Ve vůni tóny švestek a bobulí s náznakem balzamických tónů. Vzhledem k vyšší nadmořské výšce a poloze vinic s toto víno zachovává svěže ovocný a minerální výraz, doplněný o tóny černého ovoce, květin a koření. Víno z dobrého ročníku, které je již vhodné k pití ale v průběhu let se bude ještě krásně vyvíjet.
Hodí se k pokrmům z rýže, dušeným masům, hovězí či jehněčí pečeni a pokrmům z grilu. Doporučená teplota podávání je 17 °C.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Červené víno |
---|---|
Region, země: | Rioja (ESP) |
Druh: | Červené |
Obsah cukru: | Suché |
Typ vína: | Crianza |
Ročník: | 2019 |
Odrůda: | Garnacha, Graciano, Tempranillo |
Objem: | 0,75 l |
Zrání: | Barikový sud |
Vinařství Remelluri a naše nabídka vín
Vinařství Remelluri se nachází v oblasti Rioja Alavesa na ploše 154 ha pod horou Sierra de Toloño. Některé části vinice, kde se pěstují i bílá vína se nachází v nadmořských výškách okolo 700 m. První písemné zmínky o produkci vinařství Remelluri najdeme v roce 1596 a první doložené vykopávky se datují do 10 století. Sběr vína probíhá zpravidla od začátku října do jeho druhé poloviny s průměrnou výtěžností 5.700 kg/ha. Víno se po maceraci stáčí do sudů v období od prosince do dubna. V sudech se pak nechává zrát dostatečně dlouho, aby se zajistil potenciál dalšího zrání na lahvi.