Pino Doncel 24 meses
Kód: BB-PD-24Související produkty
Detailní popis produktu
Bodegas Bleda – Pino Doncel 24 meses „Selección de Parcellas“
80 % Monastrell + 20 % Cabernet Sauvignon
Alc.: 15 % obj.
Produkce: 6500 lahví
Pino Doncel 24 měsíců je selekce hroznů Monastrell a Cabernet Sauvignon z nejstarších vinic. Víno zraje ve výběrových francouzských a amerických barikových sudech.
Macerace a fermentace probíhá odděleně v nerezových tancích při kontrolované teplotě. Víno zraje 24 měsíců ve francouzských a amerických barikových sudech (nových a také jednoletých).
Čistá a zářivá barva v odstínu tmavých třešní. Dobrá aromatická intenzita, komplexní a hluboké tóny černého zralého ovoce (švestky, borůvky, ostružiny), vanilky, pražení a kakaa. Komplexní a harmonické. Víno s velkým tělem a uhlazenými taniny. Tento 24měsíční Pino Doncel „výběr z vinic“ vyjadřuje pravý středomořský charakter.
Hodí se k pokrmům z rýže, červenému masu, zvěřině, dušeným pokrmům či vyzrálým sýrům. Doporučená teplota podávání je 18° C. Doporučujeme otevřít předem či dekantovat.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Červené víno |
---|---|
Region, země: | Jumilla (ESP) |
Druh: | Červené |
Obsah cukru: | Suché |
Typ vína: | Crianza |
Ročník: | 2018 |
Odrůda: | Cabernet Sauvignon, Monastrell |
Objem: | 0,75 l |
Zrání: | Barikový sud |
Vinařství Bleda a naše nabídka vín
Rodinnou společnost Bodegas Bleda založil roku 1915 Don Antonio Bleda. Na začátku 20. století byli průkopníky ve stáčení vína. Jejich symbolické víno ORO VIEJO získalo zlatou medaili na výstavě v Barceloně Universal v roce 1929. Bodegas Bleda nese označení původu DO Jumilla.
Tento region se nachází ve východním Španělsku, na půli cesty mezi pobřežím Středozemního moře a oblastí Castilla La Mancha. Současné sídlo se nachází v údolí Omblancas v nadmořské výšce 650 metrů v blízkosti hradu Jumilla, tedy "Castillo de Jumilla". Toto jméno pak nese jejich nejznámější řada vín. Vinařství má 250 hektarů vinic kde převládá odrůda španělského původu Monastrell, která se pěstuje po celém pobřeží Středozemního moře. Odrůda Monastrell je pro okolí Jumilla nejvhodnější na pěstování. Hrozny vyžadují teplé podnebí a jsou schopny odolat suchým podmínkám. Jeho ovocná koncentrace, cukry a vysoká úroveň taninů dává vínům eleganci a charakteristickou osobnost.
Pěstují se zde také další odrůdy, jako je Tempranillo, Cabernet Sauvignon a Syrah a bílé odrůdy Sauvignon Blanc a Macabeo. Vzhledem ke specifickým klimatickým podmínkám a půdám je ze všech těchto odrůd získáváno více intenzivních chutí, které se liší od odrůdových charakteristik v jiných oblastech. V současné době je pro vinařství charakteristická výroba mladých vín a vysoce kvalitních archivních vín. Ty byly oceněny v řadě národních i mezinárodních soutěží a aktuálně jsou k dispozici ve většině zemí světa.