Señorío de Peciña Crianza Magnum
Kód: PEC-CR-MGNSouvisející produkty
Detailní popis produktu
Bodegas Peciňa - Señorío de Peciña Crianza Magnum 1,5 l
95% Tempranillo, 3% Graciano, 2% Garnacha
Alkohol: 13.5% obj.
Hrozny pochází z kombinace 3 vinic “El Codo”, “El Llano” a “Finca Iscorta“, s průměrným stářím 40 let. Hrozny jsou odstopkovány, podrtí se a fermentuje se přirozenou cestou díky divokým kvasinkám v nerezových tancích. Zraje v amerických sudech po dobu 24 měsíců, a dle tradičního procesu “barrel to barrel” se alespoň 4x přečerpá. Poté zraje v lahvi min. 18 měsíců. Lahvuje se nefiltrované.
Barva: třešňově červená s lehce cihlovým ráfkem
Aroma: intenzivní aroma zralého ovoce, známky vanilky, spáleného dřeva a jamu
Patro: velice chutné, hladké, kořeněné, vyvážené s příjemným tříslem a dlouhou dochutí
Teplota podávání: 15-18°C
Díky ležení na lahvi Magnum víno získává příjemně nazrálé tóny.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Červené víno |
---|---|
Region, země: | Rioja (ESP) |
Druh: | Červené |
Obsah cukru: | Suché |
Typ vína: | Crianza |
Ročník: | 2014 |
Odrůda: | Garnacha, Graciano, Tempranillo |
Objem: | 1,5 l |
Zrání: | Barikový sud |
Vinařství Peciña a naše nabídka vín
Bodegas Hermanos Peciña založil v roce 1992 Pedro Peciña Crespo, spolu se svými třemi dětmi, z malého výrobního vinařství. V roce 1997 byl slavnostně otevřen nový závod, který již začal vyrábět vína Crianza, Reserva a Gran Reserva. Zkušenosti, které v minulosti Pedro nabyl při zpracování hroznů a výrobě vína, mu umožnily realizovat projekt, který pod jeho dozorem řídí jeho děti a zeť. Vinařství má 50 hektarů vlastních vinic, výrobní kapacitu na zpracování 1.000.000 kilogramů hroznů, 3500 dubových sudů umístněných ve dvou podzemních halách a podzemní prostor na stárnutí 500 000 lahví.
Vinohrady
Vinařství má 50 hektarů vlastních vinic v San Vicente de la Sonsierra a okolí. Vinice, všechny starší než 30 let, se nacházejí do 10 km od bodegy, což umožňuje dopravit hrozny ke zpracování ve velmi krátké době a tím předcházet oxidaci a případnému předčasnému kvašení. Ve všech vinicích jsou hlavy odrůdy Graciano, která pomáhá získat vína s vyšší koncentrací barvy. Tyto hlavy jsou rozptýleny mezi keři Tempranillo, proto všechny vína mají 2% odrůdy Graciano.
Tradiční výroba
Všechna vína jsou vyráběna pod pečlivým dohledem, od příjmu hroznů až do expedice. Heslo při výrobě vína je: 'čistota, kontrola a pořádek', Sklizeň je selektivní podle vinic a odrůd. Hrozny se po příchodu ke zpracování nejprve odstopkují, poté se přečerpají do cisteren, kde začíná spontánní alkoholové kvašení, vyvolané vlastními kvasinkami hroznů a bez přídavku ušlechtilých kvasinek. Tím se zdůrazní charakter terroir, což dělá vína jedinečná a současně umožňuje, že každý ročník je velmi podobný tomu předchozímu. Poté probíhá druhá malolaktická fermentace po dobu 2 měsíců. Po sedimentaci kalů se víno stočí a přečerpá do dubových sudů, kde začíná proces stárnutí vína s pravidelným přečerpáváním metodou Trasiega.