Señorío de Villarrica Crianza Magnum
Kód: VILR-CRI-MGNSouvisející produkty
Detailní popis produktu
Señorío de Villarrica - Villarrica Crianza Magnum 1,5 L
100% Tempranillo
Alc.: 13,5% obj.
Produkce: 130.000 lahví
Víno pochází z vinic “El Ciervo”, “Villavacas” a “Villarrica” vysázených v letech 1990, 1960 a 1965. Ruční sběr a následná pečlivá selekce a odstopkování hroznů. Fermentace probíhá ve velkých nerezových tancích po dobu 25 dnů při kontrolované teplotě. Třikrát denně probíhá přečerpávání z důvodu extrakce barevných složek. Malolaktická fermentace probíhá ve velkých dřevěných kádích. Následně pak víno zraje 14 měsíců v dubových sudech (80% francouzských, 20% amerických) poté 6 měsíců v lahvi.
Strukturované víno s výraznými složkami, jasné rubínové a švestkové tóny. Intenzivní aroma červeného ovoce. Maliny, ostružiny a jahody integrované s příjemnou kyselinou, karamelem, kávou. Výraz, vyváženost a zaoblení na patře s vysokou perzistencí. Vhodné k pití i v příštích 6 až 8 letech.
Hodí se k embutidos (jamón, lomo, fuet) a tradičním španělským pokrmům jako jsou pečená a dušená masa, zelenina a luštěniny. Doporučujeme podávat při teplotě 16°C.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Červené víno |
---|---|
Region, země: | Rioja (ESP) |
Druh: | Červené |
Obsah cukru: | Suché |
Typ vína: | Crianza |
Ročník: | 2018 |
Odrůda: | Tempranillo |
Objem: | 1,5 l |
Zrání: | Barikový sud |
Vinařství Villarrica a naše nabídka vín
Vinařství Señorío de Villarrica patří rodině vinařů a vinohradníků, která historický sídlí v srdci oblasti Rioja DOCa, tedy Rioja Alta v městečku San Asensio, kde se pečlivě starají o 110 ha svých starých vinic. Tato rodina s vášní produkuje špičková vína díky péči a znalostem sbíraným již po 4 generace.
Historie sahá až do roku 1860, kdy prapředci zakládali první vinice. Na začátku vinařství jako takového pak byla práce zakladatele Florentino Fernándeze, který viděl v révě a půdě optimální vlastnosti pro výrobu lahodných vín. V současné době jsou to jeho čtyři synové, kteří stojí v čele vinařství a vinic. Jsou nositeli vinařské tradice, v které se narodili a vyrůstali, ale zároveň přinášejí inovaci moderní doby. Všechna vína jsou vyráběna pouze z hroznů vlastních vinic a hrozny se sbírají ručně. O vinice se starají vysoce kvalifikovaní odborníci, někteří již déle než 20 let.
První vinice byly vysázeny roku 1911, 1926 dále pak 1940 a 1960. Jsou vysazeny v nadmořské výšce 650 m v kamenitém terénu, odkud pocházejí nejlepší a nejelegantnější vína odrůdy Tempranillo. V létě probíhá prořezávání hroznů, což umožňuje dosáhnout správné dozrávání. Sklizeň začíná začátkem října a celá se provádí pouze ručně. Dvojí selekce hroznů zaručuje nejlepší surovinu na výrobu vín. Již ve vinohradech se vybírají nejlepší hrozny a ty špatné se vyřazují.