Delicia de Baco Crianza
Kód: VILR-DEL-CRISouvisející produkty
Detailní popis produktu
Señorío de Villarrica - Delicia de Baco Crianza
90% Tempranillo 5% Graciano a 5% Garnacha
Alc.: 14,5 % obj.
Víno pochází z nejstarších vinic, dosahujících téměř 100 let. Je zde jílovito-vápenaté podloží, velmi kamenité se spoustou oblázků. Výběrové hrozny ručně sbírané do 15 kg boxů, ty jsou pak ve vinařství ručně tříděny a následně odstopkovány. Fermentace probíhá ve francouzských dubových kádích (na 2000 kg hroznů) s kontrolou teploty asi 30 dnů. Malolaktická fermentace probíhá ve velkých oválných sudech, také z francouzského dubu. Poté víno zraje 15 měsíců na klasickém francouzském barrique sudu a další rok se pak ještě nechá ležet na lahvi.
Výrazná vůně fialek a zralého divokého ovoce. Nové francouzské dubové sudy z výběrového dřeva dodávají vínu čisté aroma kávy, ale zároveň nechávají maximálně vyniknout ovocné tóny hroznů Tempranillo.
Doporučená teplota podávání 14-16 °C. Vhodné k archivaci.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Červené víno |
---|---|
Region, země: | Rioja (ESP) |
Druh: | Červené |
Obsah cukru: | Suché |
Typ vína: | Crianza |
Ročník: | 2019 |
Odrůda: | Tempranillo |
Objem: | 0,75 l |
Zrání: | Barikový sud |
Vinařství Villarrica a naše nabídka vín
Vinařství Señorío de Villarrica patří rodině vinařů a vinohradníků, která historický sídlí v srdci oblasti Rioja DOCa, tedy Rioja Alta v městečku San Asensio, kde se pečlivě starají o 110 ha svých starých vinic. Tato rodina s vášní produkuje špičková vína díky péči a znalostem sbíraným již po 4 generace.
Historie sahá až do roku 1860, kdy prapředci zakládali první vinice. Na začátku vinařství jako takového pak byla práce zakladatele Florentino Fernándeze, který viděl v révě a půdě optimální vlastnosti pro výrobu lahodných vín. V současné době jsou to jeho čtyři synové, kteří stojí v čele vinařství a vinic. Jsou nositeli vinařské tradice, v které se narodili a vyrůstali, ale zároveň přinášejí inovaci moderní doby. Všechna vína jsou vyráběna pouze z hroznů vlastních vinic a hrozny se sbírají ručně. O vinice se starají vysoce kvalifikovaní odborníci, někteří již déle než 20 let.
První vinice byly vysázeny roku 1911, 1926 dále pak 1940 a 1960. Jsou vysazeny v nadmořské výšce 650 m v kamenitém terénu, odkud pocházejí nejlepší a nejelegantnější vína odrůdy Tempranillo. V létě probíhá prořezávání hroznů, což umožňuje dosáhnout správné dozrávání. Sklizeň začíná začátkem října a celá se provádí pouze ručně. Dvojí selekce hroznů zaručuje nejlepší surovinu na výrobu vín. Již ve vinohradech se vybírají nejlepší hrozny a ty špatné se vyřazují.