Marvellous
Kód: VILR-MRVSouvisející produkty
Detailní popis produktu
Señorío de Villarrica - Marvellous
100% Tempranillo
Alc.: 14,5 % obj.
Víno pochází z nejstarší vinice Finca La Plata, kde je jílovito-vápenaté podloží, velmi kamenité. Vinice je situována 700 m nad mořem. Ty nejlepší hrozny jsou ručně sbírány do 15 kg boxů, ve vinařství pak ručně tříděny a následně odstopkovány. Fermentace probíhá ve francouzských dubových kádích (na 2000 kg hroznů) s kontrolou teploty. Malolaktická fermentace probíhá ve velkých oválných sudech, také z francouzského dubu. Poté víno zraje 16 měsíců na klasickém francouzském barrique sudu a další rok se pak ještě nechá ležet na lahvi. Víno jedinečné kvality s unikátním procesem výroby a velkým potenciálem na zrání. Vyrábí se v limitovaném množství pouze v těch nejlepších ročnících.
Intenzivní barva, aroma divokého ovoce obklopené velmi jemným mléčným tónem. V ústech velmi ovocné, uhlazené s lehkým dotekem toastovaného dřeva. Doporučujeme servírovat při teplotě 14-16 °C.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Červené víno |
---|---|
Region, země: | Rioja (ESP) |
Druh: | Červené |
Obsah cukru: | Suché |
Typ vína: | Especial |
Ročník: | 2021 |
Odrůda: | Tempranillo |
Objem: | 0,75 l |
Zrání: | Barikový sud |
Vinařství Villarrica a naše nabídka vín
Vinařství Señorío de Villarrica patří rodině vinařů a vinohradníků, která historický sídlí v srdci oblasti Rioja DOCa, tedy Rioja Alta v městečku San Asensio, kde se pečlivě starají o 110 ha svých starých vinic. Tato rodina s vášní produkuje špičková vína díky péči a znalostem sbíraným již po 4 generace.
Historie sahá až do roku 1860, kdy prapředci zakládali první vinice. Na začátku vinařství jako takového pak byla práce zakladatele Florentino Fernándeze, který viděl v révě a půdě optimální vlastnosti pro výrobu lahodných vín. V současné době jsou to jeho čtyři synové, kteří stojí v čele vinařství a vinic. Jsou nositeli vinařské tradice, v které se narodili a vyrůstali, ale zároveň přinášejí inovaci moderní doby. Všechna vína jsou vyráběna pouze z hroznů vlastních vinic a hrozny se sbírají ručně. O vinice se starají vysoce kvalifikovaní odborníci, někteří již déle než 20 let.
První vinice byly vysázeny roku 1911, 1926 dále pak 1940 a 1960. Jsou vysazeny v nadmořské výšce 650 m v kamenitém terénu, odkud pocházejí nejlepší a nejelegantnější vína odrůdy Tempranillo. V létě probíhá prořezávání hroznů, což umožňuje dosáhnout správné dozrávání. Sklizeň začíná začátkem října a celá se provádí pouze ručně. Dvojí selekce hroznů zaručuje nejlepší surovinu na výrobu vín. Již ve vinohradech se vybírají nejlepší hrozny a ty špatné se vyřazují.