Señorío de Villarrica Reserva Selección Especial
Kód: VILR-RE-ESPSouvisející produkty
Detailní popis produktu
Señorío de Villarrica - Villarrica Reserva Selección Especial
100% Tempranillo
Alkohol: 14,5% obj.
Toto víno pochází z vinice „Finca El Carrizo“, která byla vysazena roku 1926. Půda je zde jílovito–vápenatá s kameny na povrchu. Hrozny se sklízí ručně do speciálních 1.000 kg vozíků. Jejich první selekce probíhá přímo ve vinici, druhá pak ve vinařství spolu s odstopkováním hroznů.
Fermentace probíhá ve velkých nerezových tancích na 6000 kg po dobu 28 dnů při kontrolované teplotě. Třikrát denně probíhá přečerpávání z důvodu extrakce barevných složek. Malolaktická fermentace a zrání probíhá ve francouzských dubových barikových sudech po dobu 24 měsíců. Poté odpočívá dalších 24 měsíců v lahvi, než se dostane do prodeje.
Tmavě třešňově červená, čistá barva. Podmanivá vůně přezrálého ovoce, jako jsou maliny, třešně a rybíz. Víno s vynikající rovnováhou mezi ovocnými tóny a tóny karamelizovaného cukru. Velmi příjemná hladká dochuť. Jednoduše skvělá Reserva z Rioji – víno, které by nemělo chybět ve vašem archivu.
Víno si vychutnáte nejen samotné, ale i spolu s tradiční španělskou jehněčí pečení, dušenými pokrmy a embutidos (jamón, fuet, lomo apod.). Chybu neuděláte ani s čokoládovým dezertem s lesním ovocem.
Doporučujeme teplotu podávání 14-16°C.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Červené víno |
---|---|
Region, země: | Rioja (ESP) |
Druh: | Červené |
Obsah cukru: | Suché |
Typ vína: | Reserva |
Ročník: | 2018 |
Odrůda: | Tempranillo |
Objem: | 0,75 l |
Zrání: | Barikový sud |
Vinařství Villarrica a naše nabídka vín
Vinařství Señorío de Villarrica patří rodině vinařů a vinohradníků, která historický sídlí v srdci oblasti Rioja DOCa, tedy Rioja Alta v městečku San Asensio, kde se pečlivě starají o 110 ha svých starých vinic. Tato rodina s vášní produkuje špičková vína díky péči a znalostem sbíraným již po 4 generace.
Historie sahá až do roku 1860, kdy prapředci zakládali první vinice. Na začátku vinařství jako takového pak byla práce zakladatele Florentino Fernándeze, který viděl v révě a půdě optimální vlastnosti pro výrobu lahodných vín. V současné době jsou to jeho čtyři synové, kteří stojí v čele vinařství a vinic. Jsou nositeli vinařské tradice, v které se narodili a vyrůstali, ale zároveň přinášejí inovaci moderní doby. Všechna vína jsou vyráběna pouze z hroznů vlastních vinic a hrozny se sbírají ručně. O vinice se starají vysoce kvalifikovaní odborníci, někteří již déle než 20 let.
První vinice byly vysázeny roku 1911, 1926 dále pak 1940 a 1960. Jsou vysazeny v nadmořské výšce 650 m v kamenitém terénu, odkud pocházejí nejlepší a nejelegantnější vína odrůdy Tempranillo. V létě probíhá prořezávání hroznů, což umožňuje dosáhnout správné dozrávání. Sklizeň začíná začátkem října a celá se provádí pouze ručně. Dvojí selekce hroznů zaručuje nejlepší surovinu na výrobu vín. Již ve vinohradech se vybírají nejlepší hrozny a ty špatné se vyřazují.