Señorío de Villarrica Reserva Especial Double Magnum
Kód: VILR-RE-DMGSouvisející produkty
Detailní popis produktu
Señorío de Villarrica - Villarrica Reserva Especial Double Magnum 3 L
100% Tempranillo
Alkohol: 13,5% obj.
Víno pochází z vinice „Finca El Carrizo“ vysazené v roce 1926. Ruční sběr a následná pečlivá selekce a odstopkování hroznů. Fermentace probíhá ve velkých nerezových tancích po dobu 28 dnů při kontrolované teplotě. Třikrát denně probíhá přečerpávání z důvodu extrakce barevných složek. Malolaktická fermentace a zrání probíhá ve francouzských dubových barikových sudech po dobu 14 měsíců. Poté odpočívá dalších 14 měsíců v lahvi, než se dostane do prodeje.
Elegantní aroma zralého ovoce, v chuti ovocný kompot, maliny, rybíz a zralé třešně. Víno s vynikající rovnováhou mezi ovocnými tóny a tóny karamelizovaného cukru. Velmi příjemná hladká dochuť.
Víno si vychutnáte spolu s kastilskou jehněčí pečení. Doporučujeme teplotu podávání 16-18°C.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Červené víno |
---|---|
Region, země: | Rioja (ESP) |
Druh: | Červené |
Obsah cukru: | Suché |
Typ vína: | Reserva |
Ročník: | 2015 |
Odrůda: | Tempranillo |
Objem: | 3 l |
Zrání: | Barikový sud |
Položka byla vyprodána… |
Vinařství Villarrica a naše nabídka vín
Vinařství Señorío de Villarrica patří rodině vinařů a vinohradníků, která historický sídlí v srdci oblasti Rioja DOCa, tedy Rioja Alta v městečku San Asensio, kde se pečlivě starají o 110 ha svých starých vinic. Tato rodina s vášní produkuje špičková vína díky péči a znalostem sbíraným již po 4 generace.
Historie sahá až do roku 1860, kdy prapředci zakládali první vinice. Na začátku vinařství jako takového pak byla práce zakladatele Florentino Fernándeze, který viděl v révě a půdě optimální vlastnosti pro výrobu lahodných vín. V současné době jsou to jeho čtyři synové, kteří stojí v čele vinařství a vinic. Jsou nositeli vinařské tradice, v které se narodili a vyrůstali, ale zároveň přinášejí inovaci moderní doby. Všechna vína jsou vyráběna pouze z hroznů vlastních vinic a hrozny se sbírají ručně. O vinice se starají vysoce kvalifikovaní odborníci, někteří již déle než 20 let.
První vinice byly vysázeny roku 1911, 1926 dále pak 1940 a 1960. Jsou vysazeny v nadmořské výšce 650 m v kamenitém terénu, odkud pocházejí nejlepší a nejelegantnější vína odrůdy Tempranillo. V létě probíhá prořezávání hroznů, což umožňuje dosáhnout správné dozrávání. Sklizeň začíná začátkem října a celá se provádí pouze ručně. Dvojí selekce hroznů zaručuje nejlepší surovinu na výrobu vín. Již ve vinohradech se vybírají nejlepší hrozny a ty špatné se vyřazují.