Ternero Picea 650
Kód: HT-PICSouvisející produkty
Detailní popis produktu
Hacienda el Ternero - Picea 650
95% Tempranillo, 5% Mazuelo
Alc.: 14 % obj.
Vinařství Hacienda El Ternero vlastní svoje unikátní vinice na jednom z nejvyšších míst v oblasti Rioja (650 m). Vinice jsou obklopeny jehličnatým lesem a díky tomuto speciálnímu mikroklima, jejich stáří a orientaci k polednímu slunci jsou zdrojem velmi kvalitních hroznů a vín jedinečného charakteru. Autorské víno Hacienda el Ternero, pocházející z nejstarších vinic. Víno odráží charakter unikátního terroir, pro které je signifikantní středomořská borovice Pinus Picea. Zrání probíhá na nových francouzských dubových sudech po dobu 20 měsíců.
Třešňově červená barva s fialovými odlesky. Intenzivní na nose se známkami rybízového jamu, dřeva; lehce kouřové aroma s chutí karamelu a balsamicovými podtóny. V dochuti jemné lékořicové taniny.
Stejně jako Reserva se hodí se k sofistikovaným pokrmům z jehněčího masa či zvěřiny, sýrům s bílou plísní nebo čokoládovým dezertům. Doporučená teplota podávání je 18 °C . Vhodné k dekantaci.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Červené víno |
---|---|
Region, země: | Rioja (ESP) |
Druh: | Červené |
Obsah cukru: | Suché |
Typ vína: | Vino de Autor |
Ročník: | 2010 |
Odrůda: | Cariñena (Mazuelo), Tempranillo |
Objem: | 0,75 l |
Zrání: | Barikový sud |
Vinařství Hacienda el Ternero a naše nabídka vín
Historie usedlosti Hacienda el Ternero sahá až do roku 1077, kdy sídlo patřilo klášteru Santa María de Herrera. Skupina budov chráněná pohořím Obarenes byla užívána jako klášter, vojenská základna, škola, nemocnice pro poutníky na cestě Camino de Santiago a kaple, která slouží dodnes jako otevřené přístřeší svatého patrona Virgen de la Pera.
Vinařství Hacienda El Ternero vlastní svoje unikátní vinice na jednom z nejvyšších míst v oblasti Rioja (650 m). Vinice jsou obklopeny jehličnatým lesem kde převládají borovice pinie a díky tomuto speciálnímu mikroklima, jejich stáří a orientaci k polednímu slunci jsou zdrojem velmi kvalitních hroznů a vín jedinečného charakteru.
Srdcem usedlosti je vinařství, kamenná budova ze 17., 18. a 19. století, kde se vína vyrábí téměř „ručně“. To vínům dává pozornost, kterou si zaslouží. Mezi stěnami bývalého kláštera pak vína pokojně odpočívají ve francouzských dubových sudech.