Ternero Reserva
Kód: HT-RESSouvisející produkty
Detailní popis produktu
Hacienda el Ternero Reserva
95% Tempranillo, 5% Mazuelo
Alc.: 14 % obj.
Vinařství Hacienda El Ternero vlastní svoje unikátní vinice na jednom z nejvyšších míst v oblasti Rioja (650 m). Vinice jsou obklopeny jehličnatým lesem a díky tomuto speciálnímu mikroklima, jejich stáří a orientaci k polednímu slunci jsou zdrojem velmi kvalitních hroznů a vín jedinečného charakteru. Ruční sběr hroznů z vinic obklopujících vinařství. Víno zrálo 18 měsíců ve francouzských dubových barikových sudech.
Třešňově červená barva, aroma lesního ovoce jako jsou borůvky a ostružiny v perfektní harmonii tóny koření a vanilky. Na patře svěží a kulaté, připomínající chutě černého ovoce a koření. Víno limitované edice vhodné k archivaci. Velmi výrazně se v něm odráží vliv terroir v okolí Hacienda el Ternero.
Hodí se k sofistikovaným pokrmům z jehněčího masa či zvěřiny, sýrům s bílou plísní ale i čokoládovým dezertům. Doporučená teplota podávání je 18 °C . Vhodné k dekantaci.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Červené víno |
---|---|
Region, země: | Rioja (ESP) |
Druh: | Červené |
Obsah cukru: | Suché |
Typ vína: | Reserva |
Ročník: | 2013 |
Odrůda: | Cariñena (Mazuelo), Tempranillo |
Objem: | 0,75 l |
Zrání: | Barikový sud |
Vinařství Hacienda el Ternero a naše nabídka vín
Historie usedlosti Hacienda el Ternero sahá až do roku 1077, kdy sídlo patřilo klášteru Santa María de Herrera. Skupina budov chráněná pohořím Obarenes byla užívána jako klášter, vojenská základna, škola, nemocnice pro poutníky na cestě Camino de Santiago a kaple, která slouží dodnes jako otevřené přístřeší svatého patrona Virgen de la Pera.
Vinařství Hacienda El Ternero vlastní svoje unikátní vinice na jednom z nejvyšších míst v oblasti Rioja (650 m). Vinice jsou obklopeny jehličnatým lesem kde převládají borovice pinie a díky tomuto speciálnímu mikroklima, jejich stáří a orientaci k polednímu slunci jsou zdrojem velmi kvalitních hroznů a vín jedinečného charakteru.
Srdcem usedlosti je vinařství, kamenná budova ze 17., 18. a 19. století, kde se vína vyrábí téměř „ručně“. To vínům dává pozornost, kterou si zaslouží. Mezi stěnami bývalého kláštera pak vína pokojně odpočívají ve francouzských dubových sudech.