Rokelin
Webová stránka značky: RokelinMasové speciality Rokelin ze španělské Aragonie
Rodinná firma Rokelin se zrodila roku 1975 s jasným cílem dodávat na trh ty nejlepší produkty vepřového masa z oblasti Teruel. Na začátku byl pouze obchůdek s produkty od různých dodavatelů, postupem času vznikla vlastní výroba šunek a masných produktů. Vše vyráběné poctivě dle tradičních řemeslných postupů, aby byla zaručena mimořádná kvalita a dokonalá chuť. Tuto výrobu založil Rogue Orriols a jeho dva synové dále pokračují v rodinné tradici.
Produkty Rokelin jsou vyráběny ze plemene prasat, které vniklo křížením plemene Duroc z otcovské linie a White Large nebo Landrace z mateřské linie. "Teruelské prase" se pak vyznačuje tmavší barvou masa a charakteristickým mramorováním, které vzniká rozprostřením tuku více do svaloviny.
Toto plemeno chované výhradně v oblasti Teruel je pečlivě chráněné a nese chráněné označení původu D.O. Teruel.
Sobrasada je skvěle ochucená masová pomazánka, na kterou narazíte snad v každém tapas baru. Hodí se nejen k bílému pečivu, ale i na vaření.
Lomo je tradiční španělská sušená specialita, vyrobená z nejjemnějšího masa ze hřbetu prasátek Teruel D.O.
Stránka 1 z 1 - 4 položek celkem