Zapiain
Webová stránka značky: ZapiainSidrérie Zapiain a naše nabídka sidry
Tradiční baskická sidrérie Zapiain. Spojení jména Zapiain s jablečným moštem má dlouhou historii. Odkazuje na písemnou zmínku o prodeji jablečného cideru Juanese de Zapiain již v roce 1595! Sidrerie Zapiain sídlí v městečku Astigarraga, nedaleko San Sebastián.
Od roku 2006 dodržuje přísné normy a standardy (ISO 9001 a IFS). Jedná se o mezinárodní standard garantující kvalitu a bezpečnost produktů.
Sidra (baskicky Sagardo) je nízkoalkoholický (6%) přírodní jablečný nápoj bez konzervačních látek, neobsahuje ani žádnou přidanou síru. Jeho oxid uhličitý pochází s přirozeného procesu fermentace. Jedná se o tradiční osvěžující baskickou specialitu.
Sidra by se měla pít studená, ale ne podchlazená, okolo 10-12°C. Před otevřením držte lahev dnem vzhůru a dobře protřepejte, aby se rozpustil přírodní sediment a aktivoval se přirozený obsah oxidu uhličitého. Tenkým pomalým proudem nalijte do sklenice z tenkého skla pouze takové množství, které rovnou vypijete. Odstání ve sklenici sidře nesvědčí. Jak se říká - Sidra vždy v lahvi nebo v žaludku!
Jak správně nalít sidru se naučíte →ZDE!
Pokud se chcete dozvědět více o sidře a Baskicku navštivte náš blog Buenas Lías.
Stránka 1 z 1 - 1 položek celkem