Zifar
Webová stránka značky: ZifarVinařství Zifar a netradiční vína z Ribera del Duero
Vinařství se nachází ve městě Peñafiel, v jedné z nejreprezentativnějších budov z roku 1914 v mudejárském stylu. Ambiciózní projekt začal v roce 2002 s cílem vyrábět vína nejvyšší kvality v srdci Ribera del Duero. Výrobní hala je vybavena moderním zařízením a kapacitou pro zpracování 120 000 kg hroznů. V roce 2014 vinařství získala rodila Alejandro Gómez Sigala, se záměrem vytvářet elegantní a inovativní vína, která nebudou mít v Ribera del Duero konkurenci. A to se také podařilo, hned po prvním napití zjistíte, že vína Zifar, na rozdíl od jiných typických vín z Ribera del Duero, jsou nebývale hladká a elegantní s jemným, sametovým tříslem.
Pod budovou vinařství se nachází podzemní sklep, jehož unikátní vlastností je dosažní stálé ideální teploty a vlhkosti. Zde odpočívá více než 500 francouzských dubových bariků z různých bednářství, o různých objemech, používaných podle účelu zrání každého vína.
Vinařství Zifar vděčí za svůj název prvnímu dochovanému, španělsky psanému rytířskému románu z doby kolem roku 1300. Jedná se o příběh dobrého rytíře (=Caballero) s velkou smůlou, který zažil stovky dobrodružství, než se mu podařilo stát se králem, a navázat tak na tradici jeho předků. Toto dílo je velmi cenné, od 14. století se předávalo z ruky do ruky, než se usadilo v knihovně Jindřicha IV. Kastilského, a později do francouzské Bibliotheque Nationale, kde je dodnes. Ve vinařství se můžete pokochat jeho přesnou replikou.
V Bodegas Zifar pěstují hrozny na vlastních vinicích v Pesquera del Duero a Quintanilla de Arriba. Díky místní půdě mají hrozny dobrou kyselinku, která poskytuje ovoce a tělo výsledným mladým, i stařeným vínům. Některé parcely jsou až 100 let staré.
Celou sklizeň provází pečlivá ruční selekce hroznů již ve vinici. Tato péče umožňuje důslednou kontrolu bobulí, které se po malých dávkách převáží do vinařství, kde probíhá další kontrola na třídícím stole. Víno se přemístí do depozitů dle jednotlivých pozemků. Poté probíhá předfermentační macerace, následuje alkoholická fermentace a malolaktické kvašení. Víno poté zraje dle typu ve francouzských barikových sudech různých velikostí a stupňů vypálení.
„…Vlastní vinice na speciálních půdách, maximální péče o hrozny a silný závazek vůči lidem ve vinařství – výsledkem toho všeho je více než 100 000 lahví jedinečného červeného vína ročně...“
→ PŘEJÍT DO OBLASTI RIBERA DEL DUERO
Velice přátelské víno mladého, ovocného charakteru, které se velmi jednoduše pije. Hodí se např. k tapas a všem středomořským pokrmům.
Crianza, která pochází z vinic položených ve vysoké nadmořské výšce. Díky zrání 12 m na bariku je vyvážená s velmi jemnou tříslovinou.
Unikátní Albillo, které je jedinou povolenou bílou odrůdou oblasti Ribera del Duero. Vynikající textura a svěžest s lahodnou dochutí.
Reserva ze stoletých vinic, která se vyrábí pouze v limitovaném množství. Skvěle vyvážené víno s jemnými tříslovinami a dlouhou dochutí.
Autorské víno Pago de las Sabinas se vyrábí pouze v limitovaném množství. Elegantní Tempranillo s jemnými dotyky koření a sametovou dochutí.
Stránka 1 z 1 - 5 položek celkem